Feirer 50 år med 50 fot

Sunseeker markerer 50 år med en 50-foter. Se den nye båten og andre nyheter som vises for første gang under London Boat Show.

Publisert Sist oppdatert

» Se bildespesial av Portofino 48

I fjor lanserte Sunseeker ikke mindre enn sju båter og proklamerte at de ikke lenger skal bygge båter under 50 fot. I dag kan du se deres siste skudd i stammen, en ny 50-foter (50,6 fot). Båten vises med pomp og prakt på London Boat Show, som åpner portene i dag. Med The Band of her Magesty´s Marines skal Sunseeker Portofino 48 avdukes, og den føyer seg inn i rekken av 20 båter fra 45 til 170 fot.

Anledningen for en avdukning kunne knapt vært bedre, ettersom Sunseeker i år kan feire 50-årsjubileum. Fra å være et lite familieforetak er det i dag et båtverft som markerer seg sterkt og de aller fleste kjenner.

Eierkabin i sentrum

Portofino 48 har fått eierens kabin midtskips med store ventiler som slipper godt inn med lys på begge skrogsidene. Sunseeker mener de har fått utnyttet plassen maksimalt med ny design i den nye 48-foteren

I tillegg har den soveplass for to personer til i forkabinen. Under dekk har den også bysse og en større sittegruppe. Begge kabinene har bad med alle fasiliteter.

På hoveddekket er det solseng på jollegarasjen, i tillegg til en tilsvarende stor solseng på fordekket. På hoveddekket er det også en større sittegruppe med et pantry på babord side. Det er også plass til fire, kanskje til og med fem, på forsetene, som kan følge med kjøreretningen. Båten kan levers både åpen, som en sportsbåt og med hardtop.  Selv om båten heter Portofino 48 er den 50,6 fot. Velger man hydraulisk plattform strekker den seg enda to fot.

Båten er godt motorisert med Volvo Penta IPS 600 som skal gi båten et fartspotensiale på 36 knop.

Store lanseringer

Foruten avdukningen av Portofino 48 lanserer Fairline sin nye Targa 58 Gran Turismo. Cobra RIBs lanserer tre nye båter.  Ikke minst slår Princess på stortromma i sitt hjemland.  Med to ukers mellomrom lanserer Princess en 72 og en 85-foter. Princess 72 lanseres i ettermiddag. Dette er en båt med dyp V-bunn og gode sjøegenskaper som skal tåle store krysninger. En enda større båt som får sin oppmerksomhet i London er Predator 108 Special Edition, som også skal være blant de største båtene på messa, og også denne skilter med mulighet for større krysninger, med sin rekkevidde på 1500 nautiske mil, om den starter med fulle tanker.  Det tilsvarer 2778 kilometer. Båtemodellen er kjent som skurkebåt i James Bond

Norsk lansering

Norsk lansering er det også i dag, fra Sleipner Motor med nytt kontrollsystem for elektriske trustere.  I tillegg lanserer de et nytt stabiliseringssystem under London Boat Show førstkommende søndag.

Se London Boat Shows egen presentasjon av årets nyheter:

Feirer 50 år med 50 fot
Feirer 50 år med 50 fot
Feirer 50 år med 50 fot
Feirer 50 år med 50 fot
Feirer 50 år med 50 fot
Feirer 50 år med 50 fot
Predator 108 i special edition kan også ses i London i disse dager.
Princess 72 lanseres i London i dag.
Under dekk på Portofino 48.