Skilsø med full kontroll

Skilsø 33 FB får manøvrerings-muligheter utenom det vanlige.

Publisert Sist oppdatert

Skilsø blir den første norske båtprodusent som installerer WillDoo Jet Thrusters. Båten er allerede klar og ble prøvekjørt av produsenten i romjulen, og det fortelles at thrusterne fungerte som forventet. I tillegg til gode manøvereringsegenskaper fremstår også systemet som lydløst. Thrusterne kontrollerer båten både akter og bak som styres med hjelp av kraftige vannstråler. Trusterne leveres med med fra 20 til 120 kilo skyvekraft.

Fra Skilsø fortelles det nå at båten kan manøvreres  alle retninger, og den snur med letthet på sin egen akse. Ønskes kun thrustere i baug er også det mulig. Thrusterne kontrolleres ved hjelp av en fjernkontroll eller en joystick.

Produsenten av WillDo påpeker at en av fordelene med systemet er at dysene tar lite plass og er enkle å installere. Dyseåpningene varierer fra 30 til 50 milimeter i diameter, avhengig av størrelsen på systemet. Ettersom vannjetdysene installeres rett i skrogsiden skal man vissnok unngå store tunneler gjennom skroget, slik man må med tradisjonelle trustere. Pumpa som gir kraften til vannstrålene, kan ifølge produsenten, installeres hvor som helst om bord, som under køya, i et stuerom eller i båtens motorrom. Pumpa suger inn vann under båten og leder vannet i spesialtilpassede slanger, via elektrisk drevene kontrollventiler og ut gjennom vannjetdysen.

Se film av WillDoo på en Maxum 200 SR: