Største båt noen sinne på Düsseldorf

Det var mange som fikk hakeslepp når den 122 fot lange superyachten Elegance skulle bogseres frem til utstillingshallene i Düsseldorf.

Publisert Sist oppdatert

Aldri har man hatt større båter inne i hall nummer seks. Hun kom ikke på egen kjøl, men på dekket av en stor lekter opp Rhinen. Derfra skulle hun videre på tilhenger frem til det det enorme messeområdet.

Den taiwanske damen er gigantisk, og i manges øyne både tiltrekkende og vakker. For få dager siden satte hun Düsseldorfs veimyndigheter på en skikkelig prøve. Med sine 122 fot (37 meter) og 180 tonn skulle hun  bogseres langs veien frem til utstillingshall nummer 6 i Düsseldorf. Der skal Elegance 122, som hun heter, være trekkplasteret sammen flere andre superyachter på verdens største båtmesse ”BOOT”som starter  fredag.

Hun ble fulgt opp Rhinen av to mindre søstre og en annen gigant. Michael Schumackers Bandido 66. Prislappen på de fire båtene som kom på lektere var 21 millioner Euro, Elegance utgjorde halvparten av denne verdien alene.

Dette er luksus på høyt nivå. Båten er innredet med fem gjestelugarer og tre mannskapshytter. Den kan produsere sitt eget drikkevann (200 l i timen), og du har over 18 000 liter diesel på tankene når den er fullastet. Den drives av to 16 sylindrede MTU maskiner på til sammen 7300 hk. Den er ustyrt med tre styreposisjoner, en på flybridge, en helt akter og en på hoved-dekket.

Se filmen av transporten her

Bandido 66.
Elegance 122 og søsterbåt.Foto: Messen