Norsk nyhet i Tyskland

Adriatic 40 er en moderne klassiker fra en båtbyggerveteran på Sørlandet. Se film fra messen her.

Publisert Sist oppdatert

Düsseldorf, Tyskland

– Hei, er Båtliv her? Båtbyggeren Helge Duus fra Arendal er den første vi møter på den enorme Boot-messen i Düsseldorf i Tyskland. Duus er kjent for sine daycruisere - Ibiza- men i Tyskland er ha med en 40 fots bobåt, som han har designet.

 

– Jeg har sett mange båter, designet mange båter og eiet mange båter gjennom de siste 30 årene. Denne båten er summen av alle erfaringene jeg har hatt med ulike båter, sier Duus og inviterer Båtliv på en befaring om bord.

Tidløs

Adriatic 40 er motorbåt for folk som bruker båten ofte og i vekslende vær, forteller Duus. Han har bygget på løsninger fra ulike båttyper. Adriatic 40 er en flybridgebåt med lav flybridge. Over styreposisjonen er det store luker som på hardtop-båter. Ved førerposisjonen er det dør ut som på trawlere. Rundt båten er det brede dollbord som på en walk around. Båten koster fra tre millioner kroner.

Selv sier Duus at han har bygget en klassisk båt med moderne former og funksjoner. – Adriatic 40 er bygget av båtbyggere og ikke designere. Båter bør være litt tidløse om de skal bevare verdien over litt tid, sier Duus.

Innredning

Duus er en storvokst kar på 194 centimeter og har ståhøyde under dekk i sin nyskapning.

Akterut er en stor utesalong under flybridgetaket. Innenfor skyvedøren er det trapp på babord til en liten kabin. Videre er innesalongen. På styrbord er byssa og dernest førerposisjonen. Nede forut er kabin på babord, rederlugar forut og bad med stor dusj på styrbord.

Innredningen er i mørkt kirsebærtre og dørk og dekk i teak, eller kebony for dem som foretrekker dette.

Motor

Båten kan leveres med en enkel Volvo Penta D6 på 370 hestekrefter eller doble Volvo Penta D4 på 260 hestekrefter. Med sistnevnte motorisering gjør båten 33-34 knop.

Båten Båtliv er om bord i er byggenummer seks. Alt bærer preg av kvalitet og gjennomtenkte løsninger, som ordentlig griperekke i taket gjennom hele salongen. Introduksjonspris for Adriatic 40 er fra tre millioner kroner og oppover, opplyser Duus.

Se video av båten i sjøen her.

 

Bad med dusj
Norsk nyhet på stor messe
Motorrom og stuerom heises opp
Rederlugar forut
Dør fra førerposisjon
Anker forut og akter
Klassisk og moderne