Søk i arkivet

Verdens største flybridge

Elegance 122 RPH er med sine 37 meter største båt på «Boot» i Düsseldorf.

Düsseldorf, Tyskland

Elegance 122 er trekkplasteret er største båt på verdens største båtmesse  «Boot» i Düsseldorf. Superyachten med en prislapp rett under 100 millioner kroner (10.5 millioner euro) er helt ny, og vises for første gang for publikum denne uka.
 
Båtliv var første båtblad som fikk en titt om bord dagen før utstillingen åpnet for publikum. Vi fikk se verdens største flybridgebåt med et enormt toppdekk med solsenger, pentry og utvendig styreposisjon. Flybridgen kunne vært toppdekket på et cruiseskip.
 
Førerplassen forut er også som broen på et skip med alt tenkelig utstyr. Innvendig er dette et skip med gedigne dimensjoner.  Her er store spisestuer, bysse på størrelse med restaurantkjøkken og lugarene er soverom over flere plan.
 
Drettmann

Med sine 122 fot (37 meter) og 180 tonn er dette luksus på høyt nivå. Båten er innredet med fem gjestelugarer og tre mannskapshytter samt seks bad. Den kan produsere sitt eget drikkevann (200 liter i timen), og du har over 18 000 liter diesel på tankene når den er fullastet. Den drives av to 16 sylindrede MTU maskiner på til sammen 7300 hk. Den er ustyrt med tre styreposisjoner, en på flybridge, en helt akter og en på hoved-dekket.
 
Elegance bygges på Taiwan ved Kina, og eierselskapet er Drettmann, som også kan by på luksusbåter av typen Bandido, Vision og Premier.
 
Spesifikasjoner
    •    Lengde: 37.19 m
    •    Bredde: 7.98 m
    •    Vannkapasitet: 200 l / hour
    •    Drivstofftanker: 18.018 l
    •    Maskiner: 2 x MTU 16 cylinder
 
Se film:


 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen