... mens akterdekket bokstavelig talt holder mål.
Trangt: Toalettet gir ikke rom for de store krumspringene ...
Alt man trenger: Pentry, køyer og sitttegruppe.

Ungarsk styrehusbåt på sparebluss

Ungarske Bluestar har tidligere overrasket oss positivt med sine prisgunstige småbåter. På Boot 2010 presenterer verftets tyske agent den noe større styrehusmodellen Holiday.

Publisert Sist oppdatert

Düsseldorf, Tyskland: Med en messepris - i Tyskland - på langt under 300.000 kroner med en italiensk 135-hesters innenbordsdiesel er Holiday et funn i sjumetersklassen. Båten kan også leveres med treliters Mercruiser bensinmotor for 27.500 euro, det er vel 226.000 kroner!

I tillegg bygger Bluestar en påhengsmotorversjon av Holiday.

Dyrere i Norge

Med norske avgifter og norsk forhandler-avanse ville naturligvis prisene blitt en hel del høyere, og den tyske importøren har neppe beregnet den helt store fortjenesten på sine messetilbud. Men Bluestar bør likevel kunne by andre innenbordsmotorbåter i klassen på knallhard priskonkurranse.

Enkel og grei

23-foteren er naturlig nok ikke den mest raffinerte og påkostede konstruksjonen vi har sett. Den har en spartansk, men rommelig kabin med en full brukbar sittegruppe, separat toalettrom og flott akterdekk med badeplattform. Hva mer kan man forlange for 226.000 kroner - vel og merke om man er messegjest i Tyskland?

Tekniske data Bluestar Holiday

Lengde: 7,20 m

Bredde: 2,50 m

Vekt: 1500 kg

Maks personer: 10

Motor: 90-220 HK