Bra plass på dekk, tross stor kabin. 645 oppfyller kravene til en "vestlandsbåt" - men får vi se en variant med styreposisjon ute?
645s linjer er vel kjent fra de velllykkede søstermodellene.
Asymmetrisk styrehus gir både god kabinplass og et brukbart dollbord.

Liten Merry Fisher med diger salong

Sesongnyheten Jeanneau Merry Fisher 645 kan bli en aldri så liten slager. Det franske verftet har klart gi 21-foteren en dyktig porsjon storbåtfølelse.

Publisert Sist oppdatert

Düsseldorf, Tyskland: Båten som vises på Boot 2010 overrasker med soveplass til fire og en skikkelig salong i styrehuset. Et vendbart salongsete dublerer som et fint copilot-sete, og den opphøyde salongen kan klappes sammen til en ekstra køye.

Suppler med enorme vinduer, takluke, solsengmuligheter på dekket, toalett og pentry, og lommecruiseren er komplett. Prisen for denne innendørs herligheten er et relativt sett noe mindre akterdekk, men dekket er fortsatt godt egnet for fiske, dykking og vannsport.

Layouten er nå asymmetrisk, et fornuftig designkompromiss som gir både god kabinplass og ett skikkelig dollbord.

Pris under 400.000

Båten har en stor oppgave å fylle siden den skal erstatte fine Merry Fisher 625 - og med det raffinerte utstyret blir den også et hakk dyrere enn konkurrentene. Arnt-Børge Trane hos importøren Harstad Marina Båt as (Jeanneau Norge) sier til Båtliv at han håper å kunne levere båten til under 400.000 kroner, inkludert 115 hesters motor.

- Merry Fisher 645 kan utstyres med motorer ned til 80 hester, men det er ikke en pakke jeg tror kunden vil bli fornøyd med. Båten fortjener en 115-hester.

Vil utvide forhandlernettet

I dag er det kun Harstad Marina Båt som importerer Jeanneaus små motorbåter, og bedriftens forhandlerledd er primært i nord. Landets første Merry Fisher 645 er nå kommet til Harstad, og importøren er optimistisk med tanke på senere salg, også i sør-Norge:

- Vi er nå selv på vei til båtmessen i Tyskland. Der skal vi blant annet møte representanter for fabrikken og drøfte videre forhandlerstrategi for resten av landet, sier Arnt-Børge Trane.

Tekniske data, Jeanneau Merry Fisher 645 2010-modell:

LOA: 6.70 meter   

Vannnlinjelengde: 6.43 meter    

Bredde: 2.54 meter    

Dypgående: 0.53 meter    

Vekt: 1,250 kilo

Motor: 80-115 hk