Søk i arkivet

ForwardScan kan integreres med nyere kartplottere fra Simrad og B&G.
ForwardScan kan integreres med nyere kartplottere fra Simrad og B&G.

Lanserer ekkolodd som ser fremover

Simrad får snart ekkolodd som varsler grunner foran båten.

Navico som eier Simrad varsler at de i tredje kvartal i år vil de lansere en helt ny ekkolodd-løsning for kartplotteren. ForwardScan som den nye sonaren heter vil se fremover og skal dermed kunne varsle om båten nærmer seg en grunne. Navico mener denne løsningen spesielt vil henvende seg til seilbåtmarkedet, men også motorbåtmarkedet. Ettersom Navico også har B&G, og de kjører samme hardware vil ForwardScan også bli godt tilgjengelig for seilbåtmarkedet.

– Den kommer vel nesten samtidig, det er kun snakk om softwaren i displayen. Vanligvis kommer B&G to til fire uker etter Simrad, sier daglig leder John Magne Hestnes i ProNav som er distributør for Navico. Navico har Simrad, Lowrance og B&G.
ForwardScan lanseres i august i år, men vi vil neppe se den på det norske markedet før neste sesong.

– Lanseringen kommer for seint på sesongen i år. Vi satser derfor på 2015, sier Hestnes. Han forteller at ForwardScan kan ettermonteres på eksisterende kartplottere fra Simrad, i serien NSO evo2 og NSS evo2. Den kommer da som en tilleggsmodul som ettermonteres.

– Det finnes fra før egne ekkolodd som som kan se fremover, men ingen som kan integreres med komplette kartplotterløsninger slik som dette, sier Hestnes.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen