Søk i arkivet

Bygget for sikkerhet: Kloster Patrol 36
Bygget for sikkerhet: Kloster Patrol 36

På vei til Svalbard i ny båt

Kloster Patrol 36 skal være blant landets sikreste motorbåter.

Prototypen til Kloster Patrol 36 er nå på vei fra Vestlandet og skal opp til Svalbard etter å vært testet på vestlandskysten i vinter og vår, forteller Magnar Reigstad til Båtliv.

Det er han som har utviklet og bygget denne prototypen, men det er Lending Båtbyggeri som produserer båten.
 
Karl Magne Faksdal som er eier av båten, og er nå på vei nordover. Det blir avgang neste uke (6.august) fra Andøya til Bjørnøya, og derfra videre til Longyearbyen på Svalbard, hvor besetningen regner med å være framme 8.august.

Kloster Patrol 36 er den foreløpig siste i en serie Kloster-båter, som kjennetegnes av stor vekst på sikkerhet. Båtene er synkefrie. De bygges med vanntette skott og kollisjonsanker. Selv i vannfylt tilstand skal strømmen om bord fungere, slik at det er mulig å bruke VHF for å påkalle  hjelp.

–    Vi har flere bekjentskaper som har mistet livet på sjøen og ønsker å gjøre noe med det. Dette gjør at vi tenker mer sikkerhet enn andre produsenter. Ingen andre båter på markedet er så godt gjennomført med tanke på sikkerhet som Kloster Patrol båtene, sier Reigstad til Båtliv.

Båtliv vil bringe flere artikler fra turen til Svalbard, hvor prototypen til Kloster Patrol 36 får hjemmehavn.

Størst på kystjeep
Lending Båtbyggeri ble etablert i 1995 av Øystein Lending, og ligger i en øykommune der båten er fortsatt et fremkomstmiddel og nødvendighet. Ved overtagelse av Kloster Patrol-båtene er Lending Båtbyggeri landets største produsent av kystjeeper. Verftet driver også med reparasjoner, service og ombygging av båter.


 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen