Søk i arkivet

Båtliv

Siste fra forsiden

European Powerboat of the Year: Nå kjemper de om å bli årets båt

Windy, Marex og Askeladden er nominert til European Powerboat of the Year. – Kjempestort, sier Knut Heiberg-Andersen og Espen Aalrud, som kunne merke båtene i Cannes.

Marex viser muskler i Cannes

Marex fikk en halvtime på å bestemme seg om egen brygge på Europas største flytende båtmesse.

Cannes Yachting Festival: Regn og vind - men snart kommer sola

Europas største flytende båtmesse fikk en våt start.

Deilig rask Sunseeker

Kombinasjonen av 800 hestekrefter på hekken, forlenget med og velutviklet fartsskrog fra Fabio Buzzi i 56 knop - vi prøver Sunseeker Hawk 38.

11 056 mennesker besøkte «Båter i sjøen»

Utstillingen Båter i sjøen trakk litt mindre publikum i år enn i fjor, men flere av utstillerne var fornøyde.

Båter i sjøen Bestselger i ny versjon

Merry Fisher 695 er blant bestselgerne fra Jeanneau, og på Båter i sjøen ble en ny generasjon presentert for første gang.

Se bildene: Første dag på Båter i Sjøen

Båter i Sjøen ved Aker brygge er i gang. Se bildene fra første dag på på Skandinavias største flytende båtmesse.

Båter i Sjøen 2019 Messens mest oppsiktsvekkende båt

Neel 51 er en turseiler med tre skrog. Eieren Per Inge Haavik starter jordomseilingen på søndag. 

Verdensnyhet under bygging: El-katamaran med viktorianske linjer

Neste år skal en flunkende ny, elektrisk katamaran frakte turister over Lysefjorden når de skal besøke Ole Bulls eksotiske sommerbolig.

Greenline 48 Fly prøvekjørt: Hybridbåten lager sin egen strøm

Tenk det at du ligger i naturhavn, uten landstrøm. Du bruker induksjon til matlaging, har stort kjøleskap, fryser, komfyr og varmtvann. Men uten aggregat? Vi har prøvekjørt Greenline 48 Fly med hybrid som gir denne muligheten.

Askeladden P92 SUV: – Ja takk begge deler, sier Askeladden

Askeladden lanserer P92 SUV som de beskriver som to ulike båtkonsepter i samme skrog. Her er de første bildene av båten!

Sunseeker Hawk 38: Flyttet verdenspremieren til Norge

Verdensnyheten Sunseeker Hawk 38 skulle egentlig premierevises i Cannes. I stedet er begivenheten lagt til Norge.

SUNSEEKER HAWK 38: Verdenspremieren er flyttet fra Cannes til Oslo.
SUNSEEKER HAWK 38: Verdenspremieren er flyttet fra Cannes til Oslo.

Sunseeker Hawk 38:Flyttet verdenspremieren til Norge

Verdensnyheten Sunseeker Hawk 38 skulle egentlig premierevises i Cannes. I stedet er begivenheten lagt til Norge.

I fjor fikk den britiske båtprodusenten Princess stor oppmerksomhet da de lanserte Princess R35 i Cannes, en båt som skiller seg ut fra alt annet vi har sett fra den ellers ganske så konservative båtprodusenten. I år er det Fairline som står for tur, og opprinnelig skulle deres nye båt også få sin verdenspremiere på Cannes Yachting Festival, Europas største flytende båtmesse. I stedet er premieren lagt en uke tidligere, til Båter i Sjøen i Oslo.

62 knop

Sunseeker Norway har nylig blitt en autorisert Sunseeker forhandler, etter å ha vært underlagt Sunseeker i Finland. Dette markeres under Båter i Sjøen. Og det er byggenummer 001 av verdensnyheten Sunseeker Hawk 38 som kommer til Aker brygge. Båten veier fem tonn og er utstyrt med to Mercury 400R, som gjør at båten yter hele 62 knop.

LES OGSÅ: Mercury Verado R for de fartsglade

Denne 38 fots båten koster rundt åtte millioner kroner. Det steppede Fabio Buzzi-skroget er bygget utelukkende med tanke på påhengsmotorer. I tillegg har nyheten lånt et par triks fra RIB-verdenen: To Hypalon-pongtonger er montert fra midtskipet og akterover. Dette gir både ekstra sikkerhet og mer komfortabel gange i tung sjø, ved siden av at tubene naturligvis gjør det mer lettvint å gå til kai.

LES OGSÅ: Verdens raskeste elbåt er norsk

Stolt

Båten er for øvrig bygget på en strukturell skumkjerne. Sammen med pongtongene gjør dette nyheten synkefri og svært stillegående. Sunseeker Hawk 38 blir den minste modellen i Sunseeker-sortimentet.

– Vi er stolte over at en av markedets mest eksklusive båtmerker velger å legge sin verdenslansering til Norge, sier daglig leder Leif Bergaas i Båtbransjeforbundet Norboa.

LES OGSÅ: 10 båtnyheter du kan glede deg til

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen