Søk i arkivet

OVERRASKET: Hans Christian Grande ble overrasket over oppkjøpet av Navionics, men har tro på at Garmin kan løfte kartprodusenten.
OVERRASKET: Hans Christian Grande ble overrasket over oppkjøpet av Navionics, men har tro på at Garmin kan løfte kartprodusenten. Foto:

Overraskende oppkjøp av Navionics

Garmin kjøper kartprodusenten Navionics og vil styrke sin digitale posisjon i markedet.

KART: Garmins plottere kan i
fremtiden kjøre kart fra Navionics.

KART: Garmins plottere kan i fremtiden kjøre kart fra Navionics.

– Denne handelen gikk over hodet mitt, forteller Navionics mann, Hans Christian Grande til SEILmagasinet. Han har også snakket med Garmin i Norge, som også ble overrasket over det strategiske oppkjøpet.

Navionics er ledende på sjøkart for forbrukermarkedet. Kart fra Navionics blir i dag brukt på plottere fra Raymarine, Navico (Simrad osv) samt Hummingbird. Navionics har frem til i dag ikke vært tilgjenglig på plottere fra Garmin. Garmins plottere har til nå, kun kjørt Garmins egne kartsystem, Blue Chart. 

Fortsetter med Navionics

Garmin har uttalt at de ønsker å videreføre Navionics som merkevare, akkurat som de gjør med Hi-Fi produsenten Fusion.

     – Det er et spennende oppkjøp. Jeg tror det blir en vinn-vinn situasjon for både garmin og Navionics, uttaler Grande.  Han mener at Gamin har mye å hente på å kombinere teknologi og løsninger som hvert selskap har utviklet på hver sin side.

Garmins produkter vil i fremtiden kunne benytte seg av kart fra Navionics. Hva som skjer med Garmins egne kart, Blue Chart er uvisst. Grande mener det er sannsynlig at Garmins kunder kan velge mellom Navionics og Blue Chart. 

Autorouting og dybdedata

Garmin og Navionics har utviklet mange av de samme tekniske løsningene de siste årene. Garmin var først ute med autorouting, en løsning hvor plotteren/nettbrettet finner ruten automatisk mellom to steder. Navionics var først ute med deling av dybdedata, en løsning som både glder fiskere, og som gir sikrere ferdsel for fritidsbåter i trange farvann. 

Garmin og Navionics har også utviklet kartløasninger for mobiltelefoner og nettbrett. 

– Navionics ligger i tet når det gjelder løsning for å holde kartene oppdatert. Dette er nok en av løsningene som Garmin har sett som ekstra verdifull, mener Grande.

 

 

DYBDER: Navionics har lansert
SonarChart hvor brukere kan lage sine egne dybdekart. Ideen er
å dele denne informasjonen mellom brukerne.

DYBDER: Navionics har lansert SonarChart hvor brukere kan lage sine egne dybdekart. Ideen er å dele denne informasjonen mellom brukerne.

 

 

 

 Kommentarer

Pressemelding fra Garmin

“Navionics har lenge vært kjent som en ledende leverandør av maritime kart og mobilapplikasjoner for båtfolk,» forteller Cliff Pemble hos Garmin. «Ved å kombinere Navionics innhold med Garmin BlueChart og LakeVü innhold vil vi kunne tilby den beste tilgjengelige løsningen av kartdekning på markedet til våre kunder. Vi vil beholde varemerket Navionics og fortsetter å støtte Navionics sine eksisterende kunder.»

«Siden starten har Navionics hatt som visjon å utvikle produkter som forbedrer båtopplevelsen,» forteller Giuseppe Carnevali, grunder og direktør hos Navionics. «Garmin deler vår visjon for marineindustrien, og er et foretak som vil kunne bære Navionics sterke varemerke og rykte også i fremtiden.»


I tillegg til en populær marineapplikasjon har Navionics utviklet en omfattende kartdatabase med kart for sjø, elver og innsjøer. Mange av disse kartene er egenutviklet hos Navionics gjennom feltarbeid, ved bruk av satellittbilder og flybårne laserskannere.

Navionics har hovedkontor i Viareggio, Italia, og sysselsetter mer enn 350 medarbeidere globalt. Disse stillingene vil beholdes. Finansielle vilkår rundt oppkjøpet blir ikke publisert.

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen