Søk i arkivet

Venter på orkanen IrmaForbereder seg på det verste

Matt & Jessica seiler en 37-fots aluminiumsbåt og har laget en film som viser hvordan de har klargjort båten før orkanen. 

ORKAN: Uværet ankommer Key
West i natt

ORKAN: Uværet ankommer Key West i natt

Paret har seilt i Karibia i tre år. Nå ligger båten i Indiantown Marina, nord for West Palm Beach. Havnen skal være trygg for orkaner, men det har aldri før vært en så sterk orkan i området. 

Paret har tatt av alle seilene fra riggen, plukket av utstyr som solcellepanel og vindgenerator, og tapet igjen alle luker og vinduer. De har også sikret båten med ekstra tamper. Paret vil oppholde seg i et tilflukts rom de 36 timene stormen er forventet å vare. Videoen ble spilt inn på fredag.  

Orkanen Irma er oppgardert til kategori fem igjen, og treffer Floride i morgen. Key West ser ut til å ligge midt i banen. Orkanen er ventet å passere Floridas vestkyst og følge kysten nordover. 

Vindfinder melder vind på 51 m/s, og et trykk på 942 hPa. Bølgehøyden er meldt på 11 meter. 

VIND: Yr melder om mest vind ved Key
West.

VIND: Yr melder om mest vind ved Key West.

 

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka. Mailen kan inneholde annonser.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen