Søk i arkivet

Sommertokt 2019Yachtene inntar Oslo

Flotte yachter fra USA og Nederland har funnet veien til gjestehavnen på Aker Brygge.

Oslo

Omsider ligger det sørlige Norge badet i sommersol, og utenlandske yachter har funnet veien til gjestehavnen på Aker Brygge i Oslo Sentrum. –Det er deilig å være framme. Vi hadde en tøff start på turen i Nordsjøen med over tre meter høye bølger, og valgte å gå gjennom Kielerkanalen og nordover mellom Danmark og Sverige, sier mannskapet på den nederlandske stålyachten «Sea Breeze». Den 66 fot lange og 80 tonn tunge yachten er av typen Doggerbank, og er bygget av Moonen skipsverft. Utstyrt med 2 MAN maskiner på 250 hestekrefter hver seg, er dette en ekspedisjonsyacht for tøffe farvann, men Oslo var målet for årets sommertokt for yachten med hjemmehavn i Rotterdam.

Litt lenger inne på brygga ligger Beatles-inspirerte «Penny Lane», en Fleming 78 fra Minnesota i USA, med RIB-en «Rubber soul» på toppdekket. Denne båten, en Fleming 78 Classic, er blitt skipet over Atlanteren til Southampton, og har i vinter ligget i Marstrand hos den skandinaviske forhandlere av Fleming, får Båtliv opplyst.

Les også test av Fleming 55: Et fantastisk flaggskip

Folkene ombord synes det er flott å komme til Aker Brygge, så tett på livet i Oslo. Den flotte sommerkvelden i går var det fullt av folk på uterestaurantene og ved de mange iskrembodene på brygga.

YESS ENDELIG SOL! Yachter og gjess
møtes på Aker Brygge.

YESS ENDELIG SOL! Yachter og gjess møtes på Aker Brygge.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              .

 

 

 Kommentarer

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen