Søk i arkivet

Båtliv

Siste fra forsiden

Øknomisk storsmell for båteier etter kollisjon

En kvinnelig båteier som krevde nær en million kroner i erstatning etter et sammenstøt med på Byfjorden ved Bergen har tapt saken i Gulating lagmannsrett.

Blir tatt på fersken mens de prøver å senke båten

Drillen lå i cabincruiseren. Landstedsbåten på slep var gjenomboret med fem hull. På land ventet politiet.

Båtbransjen 2019 RIB og daycruisere selger bra

RIB-er og daycruisere har solgt bra i år, mens det har gått tråere med salget av styrehusbåter og senterkonsollbåter, melder forhandlere.

Båtbransjen 2019 Yamahaforhandler mest lønnsom i Norge

Ikke mange båtforhandlere i Norge omsetter for mer enn 100 millioner kroner, og kun én landet et driftsresultat på over ti millioner kroner.

Båtbransjen 2019 Bergen topper båtsalget i Norge

Norges største båtforhandler er Bergen Marine med en omsetning på nær 200 millioner kroner, men også på Sørlandet og Østlandet selges det bra med båter. Se listen over de ti største båtforhandlerne i 2018.

Båtbransjen 2019 Båtforhandlerne har vekst i salget

Båtforhandlerne har hatt vekst i omsetningen de siste tre årene, men resultatene er samtidig blitt dårligere. Se Båtlivs oversikt over økonomien til 60 forhandlere.

Fjerner båtvrak før vinteren

Du har kun lov til å ligge for anker samme sted i to døgn. Havnesjefen i Asker har gitt oppankrete båter i Middagsbukta pålegg om å fjernes innen onsdag.

Statsbudsjettet 2020: Styrker redningsberedskapen i nord

Regjeringen foreslår at det opprettes en ny redningshelikopterbase i Tromsø. Planen er at basen settes i drift i løpet av 2022. Også HF-dekningen i arktiske strøk skal bli bedre.

Statsbudsjettet 2020: Fem millioner ekstra til kampen mot plastforurensing 

Sjokkerende bilder av massiv plastforurensing i havet har heller ikke unngått regjeringens oppmerksomhet. I forslaget til statsbudsjett for 2020 er det foreslått supplerende midler til flere nasjonale tiltak.

Statsbudsjettet 2020: Havforskningsinstituttet skal overvåke algeoppblomstring

Regjeringen vil bevilge ti millioner kroner til å bygge opp et overvåkingssystem som blant annet skal varsle om akutt og farlig algeoppblomstring.

Statsbudsjettet 2020: Regionreformen gir store budsjettendringer 

Fra 2020 overføres ansvaret for fiskerihavnene til de nye regionene. Dermed kuttes Kystverkets budsjett med vel 200 millioner kroner i forslaget til statsbudsjett.

Statsbudsjettet 2020: Forbundet Kysten fornøyd med økt støtte

I forslaget til statsbudsjett for 2020 økes driftsstøtten til Forbundet Kysten med 63 000 kroner til 4 563 000 kroner.

Gå til toppen