Søk i arkivet

Båtliv

Siste fra forsiden

Månedens båt: RS «Einar Staff SR» Norges raskeste redningsskøyte

Med en toppfart på nærmere 50 knop skal den nye, topp moderne Staff-klassen nå raskt ut med hjelpen. Første skøyte er nå operativ, og flere stasjoneres etterhvert langs kysten.

REDNINGSSELSKAPET 125 ÅR 125 år med havets engler

Siden oppstarten av Redningsselskapet for 125 år siden skal 6400 mennesker ha blitt reddet fra den sikre død, og langt flere ha fått hjelp. På bare én natt reddet RS «Colin Archer» 37 mennesker i havsnød.

Test av solcellepaneler

Nå er solcellepanelene blitt billige og effektive. Vi har testet paneler fra forskjellige produsenter.

22. juli 2011 – Vi trodde det var lek, men forsto raskt alvoret

Brede Johbraaten og gjestene på Utvika Camping havnet midt i dramaet da skytingen begynte på Utøya for ett år siden. Innsatsen til båtfolket fra campingplassen reddet mange liv.

To motorer Dobbelt så moro

To utenbordsmotorer betyr ikke automatisk det samme som dobbelt forbruk og doble utgifter. Vi ser nærmere på fenomenet, som ifølge flere importører er voksende.

Pumpet vann tilsvarende 14 brannbiler

På et oppdrag pumpet redningsskøyta like mye vann tilsvarende 14 tankbiler fra brannvesenet.

Sjøens nasjonalparker Nyt båtlivet i nasjonalparkene

På begge sider av Oslofjorden er det opprettet nasjonalparker for å ta vare på unik natur. Ytre Hvaler nasjonalpark og Færder nasjonalpark er de to første marine nasjonalparkene i Norge, åpne for båtfolket og sikret for fremtiden.

Sommerquiz Båtlivs sommerquiz

Årets sommerquiz byr igjen på spørsmål fra det maritime, denne gang med et poengsystem som gir mange muligheter for både overlegne seire, sterke innhentinger og pinlige tap. Quizmaster bør ha en notatblokk parat, og er også dommer uten ankemuligheter. God sommer!

Vær Været på sjøen – hvordan henger det egentlig sammen?

Sol og fint, eller kuling og regn? Hva er det egentlig som skjer, og hvordan kan vi forstå litt mer av både været og værmeldingen?

Sjøfiske Fiskesuksess for hele familien

Båtfiske er en av sommerlivets flotteste opplevelser, som trigger urinstinktet og gleden hos de fleste som får det til. Mang en forelder har prøvd å få familien med på notene uten hell. Gjør du det riktig kan det bli mange hyggeturer i kjølvannet av en godt planlagt fisketur.

Kulturell regatta i Bodø

170 tradisjonelle båter og veteranbåter er samlet til landsstevne.

Gå til toppen