Søk i arkivet

Båtliv

Siste fra forsiden

TEST: FJERNOVERVÅKNING Overvåker båten - men uferdig programvare

Med en SafeCurrent-enhet til under tusenlappen og 29 kroner i måneden er det mulig å fjernovervåke viktige båtdata. Men den nettbaserte delen av dette nye, norske systemet har store mangler.

Lanserer ny kupébåt

Franske Jeanneau lanserer i høst en ny kupébåt på 33-fot til drøye to millioner kroner.

Terhi 475 BR Tøff vannloppe

Temmelig mye moro for ikke så altfor mye penger: Terhi 475 BR er en ungdomsbåt for alle aldersgrupper.

PRØVEKJØRT: Targa 30.1 Konservativ kjøremaskin

Dersom du ønsker en solid og trygg båt med tradisjonell stil og mye uteplass, kan Targa 30.1 være noe for deg. Men du bør ha god råd.

Koordinater: 68°21’48,409"N 14°56’29,062"Ø Fjell og sjø møtes i Trollfjorden

Trollfjorden er blant severdighetene fra Hurtigruta. Den lille fjorden er vel verdt et besøk for båtfolk som liker fjellturer, og er interesserte i historie.

Båtentusiaster samarbeider

Båtliv har inngått samarbeid med Båtfolk på Facebook, som gir gruppas nær 50.000 medlemmer tilgang til nyttige og inspirerende artikler.

Klåstadskipet rekonstrueres Turen går til Miklagard

Klåstadskipet bygges i Tønsberg slik vikingene gjorde det på 900-tallet. Men kopien av det gamle handelsskipet få også elektriske motorer, når det skal seile langs hele kysten av Norge, inn i Russland og ut i Svartehavet.

NORGES MEST POPULÆRE BÅTER Buster Magnum er kongen

359 Buster Magnum er registrert i Småbåtregisteret, og dermed troner modellen på toppen av listen over populære båter i størrelsen 20-30 fot.

NORGES MEST POPULÆRE BÅTER Franske frøkner fosser fram

Nidelv, Viksund og Yamarin er de vanligste båtmerkene i størrelsen fra 20 til 30 fot i Norge. Finske og franske båter tar markedsandeler, men Øien 620 F fra Nordfjord var vinneren i fjor.

MOTORTEKNIKK: YAMAHA F100F Sprek som juling

Nylanserte Yamaha F100 føles nesten like kjapp i steget som en totakter.

PRØVEKJØRT: GRAND G580LF Silkemyk RIB for folk flest

Med påkostet utstyr og sprekt design har ukrainske Grand etablert seg som et prisgunstig RIB-alternativ på det norske markedet. Grand Golden Line 580LF er ikke noe unntak.

BÅTPOSTBUDET: Selv dronningen har vært med i båten til Leif

I flere tiår har Leif Ellingsen (61) fraktet post, varer og omsorg til veiløse bygder i Raftsundet og Hadselfjorden. Fire motorer har han slitt ut i sin Viksund 750 Sport.

Gå til toppen