Søk i arkivet

SKADER:Mange båter er skadet i høststormene.
SKADER:Mange båter er skadet i høststormene. Foto:

«Helene» og «Knud» har herjet med båtene:700 båter skadet

– Aldri har vi registrert så mange båtskader etter en storm på denne tiden av året.

Etter høststormen er det registrert 700 båtskader for flere titalls millioner kroner. I tillegg har flere kaianlegg fått store skader. Kommunikasjonsjef Arne Voll i Gjensidige forteller at forsikringselskapet har fått inn nærmere 200 båtskader siden stormene Helene og Knud.

– Svært mange av disse er sunket ved kai eller slått til pinneved av store bølger og den kraftige vinden, sier Voll.

Han forteller at gjennomsnittlig ligger skaden på om lag hundre tusen kroner. Bare for Gjensidige sin del er det snakk om skader for 20 millioner kroner.

– Legger vi våre tall til grunn vil forsikringsbransjen totalt ha mottatt nærmere 700 skademeldinger med utbetalinger på flere titalls millioner kroner, sier Voll. Han tror at det kan ventes flere innmeldte skader etter hvert som båtfolket sjekker båtene sine.

Båtskader er registrert langs hele kysten. Områder som peker seg ut med mange skader er Sogn og Fjordane, Hordaland, Rogaland, Agder fylkene, Vestfold og Østfold.

ARNE VOLL: Kommunikasjonssjef i
Gjensidige.

ARNE VOLL: Kommunikasjonssjef i Gjensidige.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen