Søk i arkivet

Padleled i Vestfold

26. juni åpner Vestfold fylkeskommune 622 kilometer merkede padleruter fra Svelvik til Larvik.

Foto: Biotope AS/Vesfold
fylkeskommune.

Foto: Biotope AS/Vesfold fylkeskommune.

Det blir skilting av leden og enkle overnattingssteder, skriver Vesfold fylkeskommune på sitt nettsted. Prosjektet har som mål at alle padlere skal finne en passende og sikker rute.  

 

App og kartbok

Alle rutene med turforslag blir tilgjengelige i friluftsappen OUTTT, og i en egen kartbok. Rutebeskrivelsene i appen og i kartboken inneholder merking av parkeringsplasser, teltplasser, toalett, ferskvannskilder med mer, for at padlerne skal kunne planlegge turene best mulig.

 

Overnatting i padlehuker

I padleleden skal det oppføres overnattingsplasser, såkalte padlehuker, som Arkitektkontoret Biotope har tegnet. Opprettelsen av overnattingsstedene vil skje gradvis, men først ut er overnatting på Vestre Bolærne i Nøtterøy og Ildverket på Tjøme.

 

Miljøvennlig og helsefremmende

Padleled Vestfold skal stimulere til økt fysisk aktivitet gjennom tilrettelegging for det enkle og miljøvennlige friluftslivet. Prosjektet er hovedsakelig et informasjons- og motivasjonsprosjekt hvor det skal gjøres færrest mulig inngrep i naturen.

 

Se også tidligere publiserte artikler på Båtliv: Store forandringer i båtlivet og Ser du kajakken?

 Kommentarer

Fakta om Padleled Vestfold

622 km padleruter.

28 inforskilt på utvalgte parkeringsplasser.

91 turforslag for nybegynnere.

Prosjektet utvikles av Vestfold fylkeskommune i samarbeid med kystkommunene.

Prosjektleder er Bård Andresen fra Vestfold fylkeskommune.

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen