Søk i arkivet

DOBBEL: To påhengere fra Evinrude, hver av dem på 200 hestekrefter, sørger for god fart.
DOBBEL: To påhengere fra Evinrude, hver av dem på 200 hestekrefter, sørger for god fart. Foto:

Vil gjøre båtbensin billigere

Fremskrittspartiets stortingsgruppe vil gjøre båtbensin ca fem kroner billigere per liter ved å fjerne veibruksavgiften.

Fremskrittspartiets (FrP) stortingsgruppe har sendt innspill til regjeringen om å fjerne veibruksavgiften på båtbensin, som sikkert vil glede mange båtfolk med bensinmotor.

FrPs finansfraksjon på Stortinget mener veiavgiften på båtbensin er uten begrunnelse, og mener derfor at avgiften må fjernes, heter det i en pressemelding fra partiets stortingsgruppe.

-  

BILLIGERE: Finanspolitisk talsmann
Helge André Njåstad i FrP vil senke prisen på
båtbensin.

BILLIGERE: Finanspolitisk talsmann Helge André Njåstad i FrP vil senke prisen på båtbensin.

– Vi har nå sendt innspill på at vi ønsker å fjerne veibruksavgiften på bensin for kjøretøy som ikke bruker veien. Det er helt ulogisk å betale avgift for slitasje på vei når man ikke bruker veien. Det er på tide å fjerne veibruksavgiften på drivstoff for båter, ettersom den ikke er begrunnet. Fremskrittspartiet mener at avgifter skal stå i forhold til tjenesten man får igjen. Altså er det helt naturlig å betale veibruksavgift når man bruker veien, sier finanspolitisk talsmann Helge André Njåstad (bildet) i pressemeldingen.

 

Fakta om veibruksavgift på bensin:

·       Fritidsbåter betaler i dag veibruksavgift for bensin, mens det er fritak for veibruksavgiften på båtdiesel.

·      Veibruksavgiften er begrunnet i bruken av vei.

·      Veibruksavgiften er på 5,17 kroner pr liter

 

 Kommentarer

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen