Søk i arkivet

ISSPISING I PORTØR: Sommergjestene Eli, Signe, Sofia, Felicia, og Gunhild. Sistnevnte er mor til Nore og Syver t.h.
ISSPISING I PORTØR: Sommergjestene Eli, Signe, Sofia, Felicia, og Gunhild. Sistnevnte er mor til Nore og Syver t.h.

Kjøper 14000 båter i år

Norboat forventer at det blir solgt over 14 000 nye båter i år, og at vi snart runder en million båter her i landet.

Ifølge bransjeforbundet Norboat er vi i ferd med å bryte milliongrensen på antall fritidsbåter, kajakker og kanoer i landet.

BÅTFOLK: -Nordmenn er et
båtfolk, sier daglig leder Leif Bergaas i Norboat.

BÅTFOLK: -Nordmenn er et båtfolk, sier daglig leder Leif Bergaas i Norboat.

Jørn Finsrud

— Nordmenn er utvilsomt et båtfolk. Og jeg kan konstatere at den båtinteressen vokser for hvert år. Bare i år forventer vi at det blir solgt over 14 000 nye båter, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat - Båtbransjeforbundet i Norge.

 

Sjøen for alle er båtbransjens årlige startskudd på båtsesongen. Ifølge Bergaas gir messen et godt bilde av hvordan den norske båtparken utvikler seg.

 

 

— Det store båtsegmentet i Norge er motorbåter over fire meter. Dette er båter som kjøpes langs hele kysten. En klar tendens det siste ti-året er at flere også etterspør båter over syv meter. Det har nok en sammenheng med lave renter og bedre økonomi blant nordmenn flest. Når det gjelder seilbåtmarkedet, har det vært stabilt lenge. Nå ser vi en forsiktig økning.

Bransjesjefen mener det vil være noe for enhver smak på årets Sjøen for alle. På Lillestrøm kan du møte 190 utstillere og over 350 små og store båter er utstilt under samme tak.

 

 

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen