Søk i arkivet

Havariutgiftene vokser

Forsikringsselskapene måtte ut med 235 millioner kroner til havariskader på fritidsbåter i fjor.

Foto: Arkiv Båtliv

Anslått erstatningsutbetaling i forbindelse med havari beløper seg til 34,6 millioner kroner i 2017, får Båtliv opplyst fra Finans Norge. Dette er en økning i skadeutbetalinger på 5,6 prosent fra året før.
– Vi er bekymret over utviklingen de siste årene. Erstatningene er på 469 millioner kroner i 2017, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.
Havari er den største posten når det gjelder skader på fritidsbåter. Rundt halvparten av erstatningssakene, har med havari å gjøre.

Les også: Havarerte på ti minutter

Les også: Er du sikret i vinter?

Navigere

Mange nordmenn har investert i dyre og fine båter. De dyre båtene går raskere enn mange er vant til å håndtere. Det er viktig at båtførere kan navigere båten de skaffer seg under skiftende værforhold.
– Båtene er blitt raskere, dyrere og større. Dessverre skorter det av og til på kunnskapene om navigasjon, sier Neverdal.

Les også: Båtlivs lynkurs i kartlesing

 Kommentarer

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen