Søk i arkivet

Båtbygging på museum

I Tønsberg bygges det vikingskip. I England kan publikum følge byggingen av livbåter like som dem som ble brukt på «Titanic».

The National Maritime Museum i Cornwall er nå i full gang med å bygge en ny livbåt av samme typen som fantes om bord i det store Atlanterhavsskipet «Titanic».

Tragedien utenfor New Foundland da britenes stolthet, Amerika-damperen «Titanic», kolliderte med et isfjell i tett tåke og i løpet av kort tid gikk til bunns med det meste av passasjerene og mannskapet, går nok aldri i glemmeboken.

De originale tegningene av livbåt nr. 13 blir fulgt til punkt og prikke. lover museet. Livbåtene den gang var i tre, selvsagt, og replikaen blir også en klinkbygget trebåt, 30 fot lang (9,1 meter).

 Byggingen foregår på selve museet så publikum kan følge tilblivelse hele fra starten. Den ferdige livbåten skal bli en viktig del av en stor Titanic-utstilling som er under forberedelse og som vil åpne om kort tid.

Les mer om byggingen av Klåkstadskipet i Tønsberg her. 

 

LIVBÅT: Replika av
livbåten til «Titanic» bygges nå på
et museum i England.

LIVBÅT: Replika av livbåten til «Titanic» bygges nå på et museum i England.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen