Søk i arkivet

Statsbudsjettet 2018Havne- og farledsprosjekter

Statsbudsjettforslaget legger inn midler til å videreføre to fiskerihavneprosjekter og to farledsprosjekter. I tillegg vil flere nye prosjekter starte opp.

Hovedbildet: Florø er Norges vestligste by og et populært båtferiemål. Innseilingen skal i 2018 gjennom en ny oppgradering med midler fra statsbudsjettet. FOTO: Frokor/Wikimedia Commons

 

Ifølge Kystverket kan følgende farledsprosjekter igangsettes med midler fra 2018-budsjettet:

• Innseilingen til Florø, Sogn- og Fjordane:
Utdyping av innseilingen øst for Nekkøya har en estimert kostnad 4 millioner kroner og gjennomføres i 2018

• Innseilingen til Sandnessjøen, Nordland:
Ved denne havneinnseilingen skal det fjernes en grunne. Kostnaden er 14 millioner kroner.

 

Videreføring av pågående farledsprosjekter:

• Innseilingen til Bodø, Nordland:
Prosjektet ble igangsatt i 2015, og omfatter utdypinger og fjerning av grunner i innseilingen og i havnebassenget. Estimert totalkostnad er 165 millioner kroner og sluttføringen skjer i 2018.

• Innseilingen til Grenland, Telemark:
Utdypinger, omlegginger og nymerking av farledene vil gi sikrere og mer effektiv bruk av farvannet. Dette er ifølge Kystverket viktig for terminalene i Brevik, Herøya og Rafnes. Estimert kostnad er 101 millioner kroner. Oppstarten var i 2016 og sluttføringen skjer 2018.

 

Fiskerihavnprosjekter som startes opp i 2018:

• Gjerdsvika fiskerihavn, Møre og Romsdal: 
I dette prosjektet vil det bli foretatt utdypinger og etableringer av sjeteer (undervannsmoloer) til en samlet beregnet kostnad på 100 millioner kr.

• Breivikbotn fiskerihavn, Finnmark:
Ved mudring i indre og ytre del av havna vil prosjektet gi større havneareal og bedre tilkomst til fiskebrukene. Samlet kostnad for prosjektet er beregnet til 35 millioner kroner.

 

Pågående fiskerihavnprosjekter som videreføres i 2018:

• Båtsfjord fiskerihavn, Finnmark.
Prosjektet startet opp i 2016, med utdypinger flere steder i havna, samt nymerkinger. Estimert totalkostnad er 128 millioner kroner og sluttføring blir i 2018.

• Mehamn fiskerihavn, Finnmark.
Også dette prosjektet startet opp i 2016. Det består av bygging av ca 70 meter lang molo for å gi bedre liggeforhold og økt regularitet for rutegående trafikk. Estimert totalkostnad er 52 millioner kroner. Sluttføring i 2018.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen