Søk i arkivet

Statsbudsjettet 2018Ingen ny redningsskøyte til Finnmark

Tilskuddet til Redningsselskapet står på stedet hvil i budsjettforslaget. Ifølge Redningsselskapet må dermed planene om ny havgående redningsskøyte i Finnmark legges på is.

Budsjettet for 2017 ga en solid økning i de direkte statlige budsjetttilskuddene til Redningsselskapet, men nå fryses veksten. I forslaget til statbudsjett står tilskuddet fast på 83,5 millioner kroner.

Ifølge Redningsselskapet innebærer dette at regjeringen forsømmer sjøsikkerheten i Nord-Norge. ettersom budsjettet ikke gir rammer for å etablere en ny havgående redningsskøyte i Finnmark. 

– For bare ti millioner kroner kan vi etablere en ny redningsskøyte i Nord-Norge, et område med store beredskaps-utfordringer, sier generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet.

I pressemeldingen viser organisasjonen til Kystverkets sjøsikkerhetsanalyse, som slår fast at miljøkonsekvensene ved skipsulykker bli størst i våre tre nordligste fylker. I tillegg ventes det at sjøtransporten i regionen vil øke voldsomt i årene fremover. 

I dag har staten kun to slepebåter i området mellom Røst og grensen til Russland. 

Norsk Sjøoffisersforbund, Norsk Sjømannsforbund og Det norske Maskinistforbundet stiller seg bak kravet om en ny redningsskøyte i Nord-Norge.

– Vi som er tillitsvalgte for de sjøansatte i Redningsselskapet er bekymret over regjeringens manglende vilje til å prioritere flere redningsskøyter. Vi er 200 sjøfolk som jobber på redningsskøytene langs kysten vår og som av egen erfaring ser hvor viktig vårt bidrag er for beredskapen, sier hovedtillitsvalgt i Norsk Sjøoffisersforbund, Kjetil Braaten til redningsselskapet.no

Braaten krever nå at Stortinget tar ansvar og setter av midler til en ny redningsskøyte i Nord-Norge i budsjettforhandlingene.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen