Søk i arkivet

Statsbudsjettet 201820 millioner til vrakpant

I forslaget til statsbudsjett for 2018 avsetter regjeringen 20 millioner kroner til den nye vrakpantordningen.

Tilskuddet er i tråd med stortingsvedtaket fra 2016 om opprettelsen av en statlig finansiert tilskuddsordning for kasserte fritidsbåter. Ordningen trådte formelt i kraft 1. oktober.

Kommunene har nå plikt til å sørge for at fritidsbåter opp til 15 fot kan leveres inn gratis til et mottak i eller i nærheten av kommunen, forutsatt at båtene er strippet for motor og el-anlegg. Anlegg som får tilskudd for behandling av større fritidsbåter skal også ta imot båter opp til 1,1 tonn gratis.

Alle båteiere som leverer inn fritidsbåter opp til 15 meter vil få utbetalt 1000 kroner for innleveringen, men for større og tyngre båter får avfallsanleggene «lov til å kreve en delbetaling for å dekke kostnadene». Hva praksisen blir her for de enkelte mottakene er ennå uklart og det finnes altså ingen nasjonale retningslinjer for fastsettelse av slik «delbetaling».

Les mer om ordningen her: http://www.miljodirektoratet.no/no/Tema/Avfall/Avfallstyper/Kasserte-fritidsbater/#bateier

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen