Søk i arkivet

SMAL: Loxo 32 er som en seilbåt uten mast. Skroget skal være svært lettdrevet, noe som skal gi suveren drivstofføkonomi.
SMAL: Loxo 32 er som en seilbåt uten mast. Skroget skal være svært lettdrevet, noe som skal gi suveren drivstofføkonomi.

Loxe 32Seilbåt uten mast for lavt forbruk

Loxo 32 er første motorbåten fra et verft som er kjent for raske seilbåter.

POGO: Verftet er kjent for raske og
lette seilbåter, som Pogo 36, en båt med to års
ventetid på.

POGO: Verftet er kjent for raske og lette seilbåter, som Pogo 36, en båt med to års ventetid på.

Copyright ANWB Audio Visuele Dienst

Under båtutstillingen i La Rochelle denne uken lanserer Pogo Structures en motorbåt. Pogo er kjent for brede og lette seilbåter bygget for havseilas. Verftet har sin bakgrunn fra Mini Transat, en regatta for seilbåter på bare 22 fot, som seiler over Atlanterhavet.

Slike båter er bygget lette, sterke og sjøsikre. Dette er erfaringer verftet har videreført på sin første motorbåt.

Lett, lang og smal

Loxo 32 er bygget for å ha en motor på 50-75 hk og har samarbeidet med Volvo Penta under utviklingen. Det skal gi en marsjfart mellom 10-15 knop. Den 9,5 meter lange båten er bare 2,54 cm bred, og har en vekt mellom 1700 og 1900 kilo, avhenging av motorinstallasjon. Det gjør at den kan kjøres på en henger.Båten vil få en CE B godkjenning.

Lav vekt er oppnådd ved vakuumstøp av skrog og dekk.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen