Søk i arkivet

Firetakter på 3,3 kiloNoen mindre?

Aqua Bug skal være verdens minste firetakts utenbordsmotor.

Det hevder i alle fall amerikanske Bike Bug når selskapet nå lanserer en oppgradert utgave av den mikroskopiske påhengeren Aqua Bug. Ytelsen er monumentale 1,3 hestekrefter.

Aqua Bug er utstyrt med en «klonet» utgave av den velkjente, luftkjølte Honda GX35-motoren og er bygget for dorging og for drift av kajakker, joller, små gummibåter og kanoer. Med en vekt på kun 3,3 kilo er det også lett å ta motoren med seg på tur.

Prisen for firetakteren er 589 dollar fra produsentens hjemmesider. Det er ikke så alt for rimelig, men tross alt mye billigere enn en el-motor med lett litium-batteri.

Bike Bug leverer også en rimeligere totaktsmotor med omtrent samme ytelse, denne modellen har vært på markedet i en evighet. Fordelen med firetaktsutgaven er naturligvis lavere støynivå, ved siden av at forbruket er omtrent halvert.

 

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen