Søk i arkivet

BatteriovervåkningLekker nykomling

Slovenske Simarine har ett ønske: Å gjøre oppgaven med overvåkning av strømforbruket på moderne båter enklere og mer oversiktlig.

Brukerne skal ikke måtte slå opp i digre manualer for å bruke teknologien. Dette sa i alle fall Simarine selv da selskapet viste multi-instrumentet PICO på Boot Düsseldorf.

Med hus frest ut av massiv aluminium, gorilla-glass og en skarp berøringsskjerm ser PICO svært bra ut og instrumentet kan programmeres for mange oppgaver: Her er det mulig å koble til inntil seks batteribanker, 14 tanker og 20 tilleggssensorer.

PICO benytter Simarines egen programvare for å analysere «batterihelsen» og jobber naturligvis sammen med nettbrett og telefoner. Men den som vil ettermontere PICO i en gammel båt med eldre utstyr vil slite. Instrumentet er og blir en oppgradering av båter med utstyr og nettverk som følger moderne kabelsystemer og kommunikasjonsprotokoller.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen