Søk i arkivet

MikrotestenBillig og robust transportalternativ

En sparkesykkel kan være et supert alternativ til sammenleggbare sykler for raske turer på land.

Da er det viktig å velge en modell med store hjul og brukbar kapasitet.

Vi vet ikke helt om dette kan kalles en inngående test, men journalistens sønn har brukt Biltemas billigvariant med 8" polyuretan-hjul nesten daglig til skolen i tre år, over humpete brostein og bratte fortauskanter i notorisk gjennomvått og temmelig salt bergensvær. Det er tøffe arbeidsbetingelser.

Og sparkesykkelen holdt koken imponerende godt, helt til et hjullager begynte å krangle og styrelageret kort tid etter kollapset grunnet rust i lagerskålene.

Men det var ingen tegn til skader eller tretthetsbrudd i rammen og hjulene var like gode. Dette til tross for at Biltema-modellen koster mindre enn mange modeller med mer fancy merkenavn og sprekere design.

Da bør det være mulig å konkludere med at sparkesykkelen vil holde i mange år med mer sporadisk bruk. Særlig om lagrene får en liten runde grease innimellom for å holde fukten unna.

Styret kan justeres slik at sparkesykkelen også passer voksne, men de rausere dimensjonerte blant oss bør være klar over vektgrensen er hundre kilo.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen