Søk i arkivet

Julegavetipset 1. desemberEndelig skikkelig verktøy

Billig batteriverktøy fungerer ofte forbløffende bra, men ingen ting slår de kjente leverandørenes mer proffe modeller. I det lange løp kan kronene være vel anvendte.

I dag er det Li-ionbatterier og gjerne børsteløs motorteknikk som gjelder, men når det gjelder merkevalg, er meningene mange og sterke. Noen sverger til «blå-Borch», andre til eksklusive Festool eller Fein. Er DeWalt og Milwaukee ennå bra saker? Metabo eller Makita? Panasonic eller Hitachi?

 

 

Uansett merke er det sikkert at brukeropplevelsen blir en helt annen med slike maskiner enn med rimelig verktøy. Men merkevalget betyr dessverre også at man låser seg til én bestemt batteriserie. Fabrikkene beskytter seg mot konkurranse og tredjepartsleverandører ved å gjøre batteriene unike. Det finnes omveier og «piratleverandører», men Li-ion-teknologien bør omgås med en sunn dose respekt. Orgiginalvarer er nok det tryggeste.

Denne journalisten har i over tre år brukt en DeWalt DCD780M2 hyppig og hardt, og er ennå svært imponert over batterikapasitet og styrke. Konklusjonen er at jeg vil bygge opp en verktøysamling rundt DeWalts XR Li-Ion batterier. Så er det bare å håpe at ikke denne batteriserien fases ut med det første! Men slik er det med alle merker: Når man har valgt en serie og bygget opp verktøysamlingen, er det alltid en fare for at produsenten vil forlate standarden.

Gode verktøy holder i mange år, og et første steg inn i semiproff- og proffverktøy-verdenen kan være den perfekte julegaven for den som liker å bruke nevene. Om ikke da hele familien går sammen og kjøper et komplett sett, med drill og for eksempel multisag, stikksag, vinkelsliper og muttertrekker. Det må da være den definitive, ultimate harde pakken!

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen