Inspirert av Mercedes Benz
Inspirert av Mercedes Benz
Inspirert av Mercedes Benz
Inspirert av Mercedes Benz
Mercedes-Benz to unveil Silver Arrows Marine Granturismo at Monaco Yacht Show
Inspirert av Mercedes Benz
Inspirert av Mercedes Benz
Inspirert av Mercedes Benz
Inspirert av Mercedes Benz
Inspirert av Mercedes Benz

Inspirert av Mercedes Benz

Arrow 460-Granturismo har hentet sin inspirasjon fra Mercedes Benz.

Publisert Sist oppdatert

>> Se film!

På Monaco Yacht Show som ble arrangert i forrige uke ble de endelige tegningene av den Mercedes Benz-inspirerte båten presentert. I tillegg fra linjer som man skal kjenne igjen fra Mercedes Benz har designerne med nye øyne prøvd å finne løsninger på hvordan man kan nyte livet i en cruiser. De bekrefter at det nå er åpent for å legge inn ordre, om du har 1,25 millioner pund for hånden. Det tilsvarer om lag 12,6 millioner kroner før moms. I tillegg kommer HK-avgiften for til sammen 960 hestekrefter. De første båtene kan leveres i 2015.

Den 14 meter lange båten er veldig futuristisk og vil garantert skille seg ut i mengden. Den eneste førerplassen er ute, der det kun er to fremovervendte seter. To sofabrisker er vendt akterover, og her er det åpent ned til den hydrauliske badeplattformen. Den er ikke hydraulisk slik vi normalt ser på båter i dag, ved at den kan senkes opp og ned av vannet. I stedet skyves den inn og ut fra akterdekket, mer som en skuff. Tanken med båten er at medpassasjerer skal sitte foran i båten, i salongen. Her er det en spesialdesignet buet sittegruppe. Her kan du både sitte med ryggen mot skrogsiden og mer eller mindre mot fartsretningen. Blir det varmt så har designeren løst dette med skikkelig lufting. Det vil si at hele frontvinduet løftes opp elektrisk. Dette rommet skal også kunne forvandles til en stor spisestue, eller en luksuriøs lugar med king size-køye om det er det man skulle få behov for. Tanken er at båten skal være egnet både til dagsturer og for overnatting.

Silver Arrows Marine håper med disse løsningene å mikse det beste fra bil- og båtverdenen.

– Jeg er helt sikker på at dette blir en iøyefallende yacht på sjøen i mange år, sier en optimistisk Ron Gibbs som er styreleder i Silver Arrows Marine. Det opplyses at båten leveres standard med vinskap og ismaskin. Oppvasken skal du også slippe å bekymre deg for, da den leveres med oppvaskmaskin.

Arrow 460 blir motorisert med to motorer, hver av dem på 480 hestekrefter. Det skal gi en marsjfart på 28 knop, og mulighet for 40 knop om du skulle ha det travelt. Skarp v-bunn skal gi gode sjøegenskaper også når det er grov sjø-

Siden 2010 har designere fra Mercedes Benz hatt som oppgave å finne andre produkter der det kan være aktuelt å benytte deres designlinjer. Vi snakker da ikke bare om store båter, men også briller, møbler, kofferter og til og med helikopteret Eurocopter EC145. På nettsiden Mercedes-Benz Style kan du se alle produktene. Det hører med at Silver Arrows, eller tyske Silberpfeile, også var racingbiler som Mercedes-Benz og Auto Union bruket i motorsport 1934–1939 og 1954–1955.

Se Silver Marines egen presentasjonsfilm:

Hold deg oppdatert på båtnyheter, følg BåtlivFacebook

Teknisk:

Lengde: 14,17 m

Bredde: 3,97 m

Dyptgående: 0,93 m

Drivstofftank: 1000 liter

Maks personer: 10

Motor: 2x Yanmar 6LY3-ETP 480 hk