XXL en størrelse opp
XXL en størrelse opp
XXL en størrelse opp
XXL en størrelse opp
XXL en størrelse opp
XXL en størrelse opp
XXL en størrelse opp

XXL en størrelse opp

Busters styrehusbåt XXL Cabin får større plass.

Publisert Sist oppdatert

Busters styrehusbåt har allerede vært noen år på markedet, og har hatt stadige forandringer. Siste forandring  for allværsbåten er at Cabins påhengsmotor fra og med 2013 blir montert på forlengelsen av skroget. Dermed er det ikke lenger behov for motorbrønn på akterdekket. Dette skal også ha gitt positive utslag for kjørekvaliteten, ifølge den finske produsenten Fiskars.

– De nye løsningene som er testet i myndighetsbruk har vist seg å være svært vellykket, både når det gjelder kjøreegenskaper og plass, så derfor besluttet vi også å bruke de samme løsningene på Cabins sivile modell, forteller Anders Kurtén, utviklingsdirektør i Fiskars båtvirksomhet.

Forlengelsen av skroget for motorfeste gir også som en stor badeplattform. Den firkantede åpne plassen er skal være stor for en sju meter lang midthyttebåt. Der kan man også plassere en ekstra styrekonsoll som kan bestilles som ekstra tilbehør, skriver Fiskars i en pressemelding.

Nytt skrog

Buster Cabin har fått et helt nytt skrog. Dypere kjøl, lavere tyngdepunkt bak og lengre vannlinje er båten mer stabil og den har ingen merkbar planingsterskel. Produsenten opplyser at den nye utformingen av kjølen gjør at Cabin bryter mykt selv i høye bølger.

Nye Cabin er 30 centimeter lengre enn sin forgjenger, men veier bare 165 kilo mer. Drivstofftanken rommer 200 liter. Alle beslag er i rustfritt stål.

Den åpne plassen på akterdekket kan dekkes helt med en kalesje som er ekstra tilbehør. På akterdekket er det også to sitteplasser og ved hjelp av en kalesje kan det også monteres et kjemisk båttoalett.

Godkjent for flere

Buster Cabin er registrert for åtte personer. Tidligere var det sju. Styrehuset  Det er åpning både foran og akter, med glasstak med en stor takluke.

Produsenten opplyser også at i styrehuset er ergonomien på førerplassen blitt forbedret. Styrepulten er smalere, men den har mer plane flater enn tidligere for å lette montering av ekstra tilbehør. Også setene er nye: Med bare en håndbevegelse kan førerens og passasjerens seter forandres slik ta de til sammen med baksetet danner en seng. Som ekstra tilbehør finnes det en mellomdel som gjør at baksetet blir til en sofa.

Buster Cabin 2013

(I parentes målene for 2012-modellen)

Lengde: 6,92 m (6,6 m)

Bredde: 2,45 m (2,4 m)

Vekt: 1 250 kg (1 085 kg)

Dyptgående: 0,65 m (0,65 m)

Motoreffekt: 115 – 200 hk (115–175 hk)

Personer/lasteevne: 8 personer / 600 kg (7 / 525 kg)