Annonsørinnhold

STOPPER: Faller du over bord med MOB-enheten (MOB = Mann Over Bord) på deg, stopper motoren på ett sekund.

Forskjellen kan være liv eller død

I båten kan du ha dødmannsknapp eller WiMEA Trådløs Dødmannsknapp – forskjellen kan være liv eller død.

Publisert Sist oppdatert

I en verden fylt av elektronikk er det nesten merkelig at ingen har kommet på det før: En elektronisk styrt, trådløs dødmannsknapp som passer for alt fra joller til yachter. Nå er den her, med alle elektronikkens muligheter som gir brukeren frihet og ekstra sikkerhet på kjøpet.

Det begynte med konkurransen Ungt Entreprenørskap, og er i dag en bedrift med nye løsninger på eldgamle problemer - alt basert på maritim elektronikk. Sammen med velkjente Bård Eker og hans team i Eker Design har vi gått veien fra idé til konsept til ferdig produsert produkt. WiMEA trådløs dødmannsknapp var den største nyheten i båtsesongen 2015. Og muligens den beste.

Går det an å sette en pris på trygghet?

Redningsvest. Båtførerbevis. Elektroniske draft og GPS. Dødmannsknapp. Alt dette er produkter og kunnskaper som er med på å gjøre det tryggere å ferdes på sjøen. Verdien av slike elementer er ikke mulig å verdsette i kroner og øre, men vi føler det er riktig å si at investeringene – både hver for seg og sammen – gjør det hyggeligere å være i båt. Jo sikrere, jo hyggeligere.

Går man inn på hvert enkelt trygghetselement, består tryggheten i at de faktisk brukes. At redningsvesten er på, at man faktisk husker hva man lærte da man tok båtførerbeviset – og bruker det, at de elektroniske draftene og GPS-en er på og sammenkoblet, og at dødmannsknappen er på. Akkurat det siste vet vi at det slurves med – i alle fall har det vært lett å slurve med det til nå.

Stikker du fingeren i vannet, vet du hvordan virkeligheten er

Alle: Alle fornuftige mennesker bruker stoppknapp.

Noe av lykken ved å være ute med båt, er muligheten til å bevege seg. Forflytte seg uhindret omkring blant passasjerene ved behov, hente noe å spise og drikke når man blir tørst eller sulten. Til nå har dette vært vanskelig, for ikke å si umulig, for den som har hatt ansvaret for fart og retning. Dødmannsknappen – eller mer eksakt snoren til dødmannsknappen – har vært en barriere på sjøen. Som så ofte ellers i livet, har mange fjernet barrieren for å kunne øke fleksibiliteten.

Med WiMEA er sikkerheten på plass, og friheten 100%. Ha MOB-enheten i armbåndet eller i lommen – det er opp til deg. Det viktigste nå er at du har den med eller på deg. Hele tiden. Så er både du og passasjerene dine trygge hele tiden.

Les mer om WiMEA Trådløs Dødmannsknapp.

Finn din nærmeste forhandler og kjøp WiMEA Trådløs Dødmannsknapp.

ALLTID: Med den trådløse dødmannsknappen unngår du fellen med å henge dødmannsknappen i rattet, feste den på rattstammen og lignende når du trenger litt større bevegelsesfrihet.