Søk i arkivet

Sterk vekst i salget

Båtbransjen starter det nye året med godt salg og mange nyheter.

HATT ØKNING: Administrerende direktør Tor Hjelle i Brunswick.

Salget av utenbordsmotorer i Norge vokste med 19 prosent i fjor (ved utgangen av november) i forhold til året før. Farten er god inn i det nye året. Brunswick Norge melder om en vekst i antall ordre på 15 prosent i år i forhold til samme tid i fjor.

–      Vi tror at salget fortsetter litt opp i år. I alle fall hvis det blir godt vær utover våren. Og jeg er veldig spent på Sjøen for alle neste uke. Vår forhandler i Bergen hadde rekordsalg på Dra Sjøs-messen forleden uke, sier administrerende direktør Tor Hjelle i Brunswick til Båtliv.

Les også: Bunnsolide messetall i vest

Hjelle sier at 2015 var et særdeles bra år. Målt i antall enheter vokste Mercury-salget med 30 prosent, Mercruisersalget gikk opp med hele 113 prosent, mens båtsalget vokste med 30 prosent. Båtene omfatter Uttern, QuickSilver, Bella og Flipper.

Han sier at stadig flere nå velger bensinmotorer, og Mercruisers nye 250 hester (4,5 V6) ble en bestselger i fjor med godt salg til både båtprodusenter og til privatpersoner.

29 båter

FORNØYD: Finn Høge hos Kellox og Knut Haneborg hos Fritids-senteret er godt fornøyd med saget i fjor.

Også konkurrenten Kellox melder om knallbra år i fjor. Finn Høge i Kellox anslår at selskapet økte båtsalget med 50 prosent fra 2014 til 2015. Han mener Kellox aldri har gjort det så bra rent salgsmessig på en båtmesse som på Sjøen for Alle 2015. I år slår Kellox og Loxkel standene sine sammen. Totalt stiller de med 29 båter, og to av Silverbåtene har Norgespremierer, melder Sjøen for alle i en pressemelding.

Kellox stiller med premierebåten Silver 640 BR til Sjøen for Alle. Dette er en helt ny båtstørrelse, som vises for første gang i Norge på båtmessen 9.-13. mars. Båten kommer ferdig utstyrt med 150 hk Honda motor, og har en toppfart på 43-44 knop. Startpris er 419 990,- kroner.

Les også (krever innlogging): Utenbords drar fra innebords

 

 

 

 

Handikapvennlig

I tillegg til Silver 640 BR, har Høge også med seg en helt ny finsk båt fra produsenten Faster som er lagt inn under Silver serien. Det spesielle med Silver 545 CC, er at den har en baulem i front og derfor er meget handikapvennlig. Dette er første aluminiumsbåt som retter seg mot dette nisjemarkedet, og lemmen er også praktisk for sportsdykkere.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen