Søk i arkivet

RIB-en er vannscooter

Sealver RIB 525 med vannscooter i hekken klassifiseres som vannscooter.

Sjøfartsdirektoratet fjerner enhver tvil om Sealver RIB 525 skal regnes som båt eller vannscooter.

Dette er en vannscooter, fatslår Sjøfartsdirektoratet i en mail til Båtliv. Sealver RIB 525 var utstilt på Salon Nautic i Paris som RIB, men ifølge Sjøfartsdirektoratet er det framdriftsmiddelet som avgjør. Og framdriftsmiddelet her er en vannscooter.

–  Når det gjelder fartøyet Sealver Waveboat 575, er fartøyet som sådan ikke omfattet av begrepet «vannscooter eller liknende motordrevne mindre fartøy». Men fremdriftsmiddelet er en  vannscooter. Fremdriftsmiddelet er dermed ikke tillatt, har Sjøfartsdirektoratet slått fast i en mail til den norske importøren JetTrade.no.

I forskrifter om bruk av vannscootere og lignende fra 2013 defineres en vannscooter slik: «En farkost med skroglengde mindre enn 4 meter, utstyrt med innenbords forbrenningsmotor som driver et vannjetaggregat som hovedfremdriftsmiddel, og som er konstruert for å bli betjent av en eller flere personer som sitter, står eller kneler på, fremfor i, skroget». Det tilføyes at lignende motordrevne fartøyer omfatter «Vannmotorsykler, vannmopeder, motorisert surfebrett eller liknende».

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen