Søk i arkivet

RIB med vannscooter

Sealver RIB 525 har en vannscooter som motor.

På utstillingen Salon Nautic i Paris tidligere denne måneden så vi Sealver RIB 525. Dette er en RIB bygget rundt en vannscooter. Dermed melder spørsmålet seg: Er dette en båt eller en vannscooter?

Spørsmålet er interessant fordi vannscooter ikke er definert som fritidsbåt i Norge, og er pålagt en rekke begrensninger som ikke gjelder for fritidsbåter generelt.

Produsenten hevder at løsningen gir en RIB som er rimelig i innkjøp og som oppnår høy fart. Vannscootere har som kjent rå akselerasjon.

Les også: Halvkriminiell sommerferie på vannscooter

Importør av Sealver er Drammensfirmaet Jettrade.no, som i sommer ble kjent over hele Norge gjennom rettsaken med Toll og Avgiftsdirektoratet. Saken dreide seg om at myndighetene krevde 12 millioner kroner i HK-avgift på salg av vannscootere, selv om disse altså ikke er klassifisert som båter.

Jettrade.no vant saken i Borgarting lagmannsrett i juni etter at Toll og Avgiftsdirektoratet først hadde tatt arrest i selskapets bankkonto slik Jettrade.no fikk problemer med å finansiere saken.

Båtliv kjenner ikke til om Jettrade.no har tatt inn båten som ble utstilt i Paris, men vi kan med sikkerhet fastslå at modellen ikke vil gjøre grensetrekkingen mellom båt og vannscooter noe enklere.

Les også: Kuvending fra de borgerlige i vannscootersaken

 Kommentarer

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen