Sleper_havaristen_KP_8999
MOTOR: Langt fra alle forsikringer dekker motorskader- og havari.
NY-PRIS ELLER MARKEDSPRIS?: Utbetalingene ved totalhavari varierer veldig. Noen selskaper erstatter kun båtens markedspris i havariøyeblikket, mens andre gir deg tilbake båtens verdi i forsikringsøyeblikket.
2014 har vært preget av havarier og grunnstøtinger
KRISTIANSAND 20070519To fritidsbåter sank lørdag etter at de forliste under en slepeoperasjon utenfor Hellevika på Langenes mellom Kristiansand og Søgne.Foto: Svein Aronsen / SCANPIX

Sterk økning i assistanseanrop

Publisert Sist oppdatert

Telenor Maritim Radio melder om en dramatisk økning i assistanseanrop i sommer. Kystradiostasjonene fikk inn 2875 anrop på VHF om hjelp i løpet av de tre sommermånedene fra og juni til og med august.

Antallet assistanseanrop økte med hele 42 prosent fra samme periode 2014.

–      Sommermånedene i år var dessverre ikke like varme som fjorårets og da er det naturlig å tro at aktiviteten på sjøen vil være noe mindre, men for Kystradiostasjonene var det tvert imot med en økning på ca. 42 prosent, melder Telenor Maritim Radio.

 

Les også: Sterk økning i dødsulykker i sommer

Motor

Fritidsbåter står for over 80 prosent av alle anropene til kystradioene, og særlig Tjøme Radio opplevde sterk økning i assistanseanrop i sommer.

Nær to av tre anrop dreier seg om motortrøbbel. Hele 1801 assistanseanrop har Telenor Maritim Radio plassert i kategorien motor / gir. Dernest følger grunnstøtinger, som i sommer foranlediget 282 anrop fra fritidsbåter.

Telenor Maritimt Radio anmerker at det store antallet anrop på grunn av motortrøbbel kan tyde på at båtfolk ikke er flinke nok med service og vedlikehold.

 

Les også: Merker grunner for tryggere båtliv

 

 SI DIN MENING: Hva tror du er årsaken til at stadig flere båtfolk ber om hjelp? Si din mening i kommentarfeltet under.