Søk i arkivet

DRØMMENES SKIP: Yachten som er under bygging i Tyrkia, blir 141 meter lang. Svømme-bassenget har glassgulv som kan heves slik at et helikopter kan lande på det.
DRØMMENES SKIP: Yachten som er under bygging i Tyrkia, blir 141 meter lang. Svømme-bassenget har glassgulv som kan heves slik at et helikopter kan lande på det. Foto:
ER TIL SALGS: «Privilege One» skal tåle å gå i is, og drives av generatorer koblet til elektriske drev.
ER TIL SALGS: «Privilege One» skal tåle å gå i is, og drives av generatorer koblet til elektriske drev. Foto:
BYGGES I NORGE: Kleven verft leverer i 2015 en 107 meter lang yacht som ekte- paret Graeme og Robyn Hart fra New Zealand har bestilt.
BYGGES I NORGE: Kleven verft leverer i 2015 en 107 meter lang yacht som ekte- paret Graeme og Robyn Hart fra New Zealand har bestilt. Foto:

De store prosjektene

Bare den 140 meter lange «Victory» vil rokke ved ti-på-topp-lengdelisten. Yachten er nettopp sjøsatt. Om den blir ferdig i 2015 eller 2016, skal være usagt.

Bare to yachter på over 100 meter blir sjøsatt neste år. I Italia bygges «Privilege One», som blir 126 meter lang. Kleven Verft blir også ferdig med den 107 meter lange ekspedisjonsyachten de har under bygging, i 2015. «Privilege One» er til salgs. Prisforlangende er drøyt tre milliarder kroner. Så mye får verftet garantert ikke for yachten.

Gigantiske seilyachter

I 2016 blir det, hvis alt går etter planen, sjøsatt to gigantiske seilyachter. Det tyske verftet Nobiskrug har under bygging en yacht med kodenavnet «White Pearl». Lengden skal være 147 meter. Enkelte tyske kilder mener det er russeren Andrej Melnisjenko som er kjøperen. Helt umulig er det ikke. Han eier den 119 meter lange yachten A med de futuristiske linjene designet av Philippe Starck. A ble bygd i all hemmelighet ved det samme verftet.

Kaldbakt

Mer åpenhet er det om den spektakulære seilyachten som bygges i Tyrkia. «Dream Symphony» blir 141 meter lang. Den bygges i en avansert metode hvor treverk i mange lag mettes med epoksy. Kjølen ble strukket i 2011. Dykstra & Partners har konstruert, og Ken Freivokh designet. Yachten er ikke solgt foreløpig. Muligens bygger verftseieren Valeriy Stepanenko yachten til eget bruk?

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen