Slik reagerte politiet på de første vestsynderne

Vi har vært med politiet på vestsjekk i Oslofjorden. Se video!

Publisert Sist oppdatert

Dim: 151x48px Description: Notes:
Dim: 136x47px Description: Notes:

Små og lette og ta

Politiførstebetjenten påpeker at selv om det er fokus på vest, betyr ikke det at politiet har mistet fokuset på andre oppgaver.

– Vi er på sjøen for å forebygge og se til at båtførerne skikker seg vel og har papirene i orden. I tillegg sjekker vi opp mot miljø, da vi har en del verneområder her i Oslo-området. Og vi har fokus på promille og hastighet, sier Røhrt Hansen.

– Men det er enkelt å se på avstand om folk ikke bruker vest. Er det ikke da lettere å kontrollere små enn større og raskere båter på sjøen?

– Jo, vi kan jo lett se om de om bord ikke bruker vest når det er en åpen båt. Sånn sett kan det bli til at vi stopper båter under åtte meter oftere. Men det er jo også en betydelig større andel båter under åtte meter, svarer Røhrt Hansen.

– Vil dere uansett vinke inn båten hvis dere ser at den er under åtte meter og det ikke brukes vest?

– Ja, det vil vi, svarer Røhrt Hansen.

I Båtliv 5 som nå er i salg kan du lese mer om vestpåbudet og mer om politiets jakt på vestsyndere og de forskjellige botsatsene. Bladet kan også leses på nettbrett og smattelefoner:

     

Slik gjør du etter at du har lastet ned appen:

1 a) Gå inn i App Store / Google play (bruk linken over)

b) Brukte du ikke linken søker «Båtliv» og klikk «Hent»

c) Klikk på «Installer»

2 App-en lastes ned i aviskiosken på lesebrettet eller telefonen.

3 Når du klikker på et blad må du klikke «Kjøp utgave». Båtliv nummer 9 2014 er gratis. Er du abonnent fortsetter du videre for å få full tilgang:

4 Velg «Innlogging», og skriv inn den mailadressen du har registrert hos oss tidligere. Epostadressen du aktiviserer med må være registrert i tilknytning til ditt abonnement.  Har du ikke registrert din epostadresse, kontakt kundeservide på epostadresse abo@batliv.no.

5 Etter at du har aktivisert med epostadressen har du tilgang til alle bladene tilbake til 2006.

5 Klikk på «?» for å se hva ikonene betyr.

>> Gå til Google play

>> Gå til Appstore