Ingen redningsvestpåbud - ennå

Stortinget har bedt regjeringen om å behandle redningsvestpåbudet på nytt.

Publisert

Bare én uke etter at Stortinget vedtok at det skulle bli påbudt å bruke redningsvest ble det bestemt at det blir en ny runde om redningsvestpåbud. Forrige fredag vedtok Stortinget at det skulle bli påbud om bruk av redningsvest når det er barn i båten.

For mange stemmer

Problemet var at det var for mange i salen, og det ble avgitt for mange stemmer. Aftenposten skrivet at det var feil i innpiskersystemet, altså ordningen som sørger for at partiene har riktig antall representanter til stede i stortingssalen. Ifølge Aftenposten hadde Høyre en representant for mye i salen, og i tillegg hadde Høyre og Venstre gjort en avtale om at en representant fra Høyre skulle møte i stedet for en representant fra Venstre.

Det hører da med at Høyre og Venstre i denne saken hadde ulike konklusjoner.

Tilbake i løpet av året

– Ja, det stemmer at saken kom opp på nytt, og vedtaket var enstemmig. Regjeringen må altså komme tilbake til Stortinget med en sak om temaet i løpet av året, sier seniorrådgiver Grete Feragen i Stortingssekretariatet til Båtliv.

Vedtaket som ble enstemmig vedtatt lyder som følger:

«Stortinget ber regjeringen legge frem en sak i løpet av 2014 om bedret sikkerhet på sjøen, herunder en vurdering av påbud om bruk av flyteutstyr og hvordan dette kan gjennomføres.»

Håper på generelt påbud

Nå som redningsvestpåbud skal behandles på nytt kan det gå mot et generelt påbud.

– Jeg tror flere partier vil snu, sier leder Geir Pollestad (SP) i næringskomiteen til Aftenposten. Han påpeker at vedtaket om kun å pålegge bruk av vest når det er barn i båten er ulogisk og vanskelig å argumentere for. Det var partiene Frp, Høyre og SV som stemte for å påby vest med barn om bord i båten, mens resten av partiene var for et generelt påbud.

Powered by Labrador CMS