Ibiza satser i motvind

Mens den norske båtbransjen for øvrig preges av permitteringer og lavkonjunktur, satser Ibiza Boats på økt salg i utlandet.

Publisert

– Norsk båtbransje sliter i motvind. Men vi akter ikke å legge oss ned, snarere tvert imot. Vi kommer til å satse hardere enn noen gang, sier styreleder i Ibiza Boats, Helge Duus, som nå staker ut en utenlandsk kurs.

 

– Inntil nå har vi hatt 90 prosent av salget vårt her hjemme. Og fortsatt vil hjemmemarkedet være det viktigste for oss. Men nå satser vi på utlandet også, sier Duus, som ikke akter å begrense produksjonen i særlig grad. 

– Så langt har vi ikke permittert noen, og vi har ingen planer om å gjøre det heller, sier Duus.  

Neste uke møter Ibiza Boats 150 forhandlere fra hele Europa på en lukket messe i Helsinki i Finland. Messa er et samarbeid med Suzuki. Her vil de presentere storselgeren Ibiza 24 Touring, som nå kommer med en ny innredning med pentryseksjon som standard.

– Foreløpig er Nord-Europa aller viktigst for oss, men vi ser selvfølgelig på andre land også, sier Duus og trekker fram tradisjonelt store «båtland» som Tyskland, Frankrike og Spania.

Ibiza Boats vil være tilstede på en rekke utenlandske messer i høst. I januar vil båtprodusenten for første gang være med på utstillingen i Düsseldorf i Tyskland, som er verdens største av sitt slag, opplyses det i en pressemelding fra selskapet.

Powered by Labrador CMS