Ibiza mot strømmen

Ibiza boat har brukt høsten til å utvikle en helt ny modell.

Publisert

Båtbransjen sliter i et urolig finansmarked, men Helge Duus og Ibiza Boats har brukt høsten til å utvikle en ny båtmodell. Den nye båten, Ibiza 25 Sport, ble premierevist på Båter i Sjøen i høst. Nå har de bygget videre på dennn daycruiser RIB-hybriden og utviklet en skjærgårdsjeep på samme konseptet.

- Vi må tore å satse. Båten har blitt utviklet til tross for finansuroen. Vi kan ikke bare sitte stille og se på. Vi må tore å ta tak. Denne båten tilfører markedet noe nytt. Vi har tatt det beste fra skjærgårdsjeepen, daycruiseren og RIB-en, forklarer markedsdirektør i Ibiza Boats, Helge Duus, som medgir at det har kostet mye å utvikle den nye båten.

han.

Nylig ble Ibiza 25 Sport vist frem i Spania for samtlige av Ibizas 28 forhandlere og flere internasjonale båtjournalister. Responsen var svært positiv, noe Helge Duus synes er oppløftende.

- Hadde markedet vært helt dødt, ville båtforhandlerne prioritert annerledes. At alle våre forhandlere reiser til Spania for å se den nye båten, viser at det finnes kjøpere der ute, sier Duus.

Duus spår færre aktører på det utenlandske marked når finansuroen har lagt seg. Derfor har ikke Helge Duus og Ibiza Boats tenkt å legge seg ned og vente på bedre tider.

 

- Vi står støtt og skal ri av stormen. Når dette er over, vil det være færre aktører på markedet, så dette handler om posisjonering, forklarer markedsdirektøren.

I januar reiser Ibiza Boats til Düsseldorf for å delta på en større båtmesse, og de planlegger en større stand på «Sjøen for alle»-messen i Lillestrøm i mars.

Powered by Labrador CMS