Hyundai utfordrer motormarkedet i Europa

Det koreanske industrikjempen Hyundai Motor Company vil nå for alvor prøve å etablere seg på det kresne europeiske båtdieselmarkedet.

Publisert

Koreanerne skal markedsføre motorene under merkenavnet SeasAll Marine, og de første, helt nye modellene vil første gang bli presentert på den internasjonale båtmessen i Genova i oktover.

I følge International Boat Industry er det i første omgang to motormodeller som lanseres. Den kraftigste blir en kompakt, 240 hesters, 3-liters V6 med et dreiemoment på 50 kgm. Maskinen bygges i utførelser tilpasset både aksling, drev og vannjet, og veier 325 kilo. Den andre motorserien er en 2.0/2.2-liters common rail rekkefirer som yter 170 hk og har 35.5 kgm dreiemoment. Motoren leveres for drev og akseldrift, og også denne er lett med sine 260 kilo.


De to motorseriene skal konkurrere direkte mot maskiner fra etablerte merker som Volvo Penta, Mercruiser og VW - og fabrikken hevder at modellene ved siden av å være lette tilbyr god drivstofføkonomi og lavt støynivå. Det foreligger ikke informasjon om hvordan de koreanske motorene vil bli priset i forhold til konkurrentene, men IBI hevder at SeasAll Marine etablerer et verdensomspennende forhandlernettverk - og at full produksjon av de nye motorene tar til første halvdel av 2009.

Powered by Labrador CMS