Hytte på sjøen for under tre millioner kroner

Etter 30 år på markedet har Clipper 34 Sedan fått en verdig erstatter. Clipper 36 Sedan fikk sin ildåp i Europa på en tur i heftig sjø fra Stavanger til Arendal.

Publisert

– I motsetning til mange andre trawler-merker på markedet er Clipper 36 Sedan en ekte trawler, sier daglig leder Ola André Worre i W-Yacht AS.

– Det vil si at båten har fullt deplasement-skrog noe som, sammen med sin 12 tonns vekt, gjør båten til en svært god sjøbåt med veldig gode sjøegenskaper, fortsetter Worre. 

Med sitt deplasement-skrog skal Clipper 36 Sedan være driftsøkonomisk trawler, og har ifølge importøren med sin standard motor 230 HK Cummins et dieselforbruk på godt under ti liter i timen ved båtens 8 knops marsjfart.

Mange tusen arbeidstimer

Clipper 36 Sedans totale lengde er 41,2 fot, kombinert med båtens store bredde på 3,96 meter, gir båten en voluminøs følelse.  Vi går om bord i båten når den ankommer Arendal. Den har hatt sin første båttur som gikk fra Stavanger til Arendal i røft vær. Dette er en klassisk og elegant trawler som garantert gir følelse av mye rom med mye lys. Man kan nært sammenligne denne båten med en flott komfortabel hytte hvor du har alt som trengs, men hvor du her kan ta med deg landstedet hvor du vil.

Alt interiøret om bord i Clipper 36 Sedan er av massivt teak, og interiørarbeidet om bord i Clipper-båtene er alt håndverk- og møbelsnekkerarbeid. Vi er blitt fortalt at her er det snakk om tusenvis av arbeidstimer som legges ned i hver båts interiørarbeid.

– Som kunde kan en velge mellom å bestille med en eller to sovekabiner, og i tillegg har en mulighet for fire sengeplasser i salongen. Standard er med en sovekabin, hvor en i tillegg til baderommet har et eget separat dusjrom.  Velger en to sovekabiner kommer baderom og dusjrom i et, sier Worre.

Har tro på trawlere

I motsetning til de fleste andre Clipper-modeller er middagssalongen om bord i Clipper 36 Sedan plassert forut og byssen plassert akterut.  Det store akterdekket med tak forlenger på mange måter båtens innvendige volum og er lett å lukke igjen med akterkalesje gjennom vinterhalvåret og på sure høstkvelder.

Flybridgen om i bord Clipper 36 Sedan er veldig stor og sosial. Som tilleggsutstyr kan en her få montert egen BBQ-seksjon med elektrisk grill, kjøleskap, ismaskin og vask.  Akter på den store flybridgen er det også mulighet å bestille elektrisk jollekran for å løfte jollen i krybbe på flybridge.

Ola Andre Worre har tro på at trawlere har en god framtid langs norske farvann.

– Enten det har med genuin båtinteresse, usikker oljepris eller ren image å gjøre, er det et ufravikelig faktum at flere og flere ønsker et mer sedat båtliv.  Dette i klar motsetning til 1980- og 90-årenes higing etter stadig mer fart per hestekraft. Klassisk, fornuftig, miljøvennlig og annerledes er ord som kan knyttes tiltrenden, og de synes å klinge bra i mange ører for tiden.  Aldri før er det solgt så mange trawlere som nå, sier Worre.

Clipper er Australske trawler-båter i størrelsesorden fra 36 til 85 fot.  Men om Clipper er Australsk, produserer de nå samtlige av sine modeller i Kina.  Dette gjelder også Clipper 36 Sedan.

Båtliv kommer over sommeren med en større test av Clipper 36 Sedan.

Spesifikasjoner

Lengde: 12,55 meter

Bredde: 3,96 meter

Dybde: 1,30 meter

Diesel: 1 325 liter

Vann: 757 liter

Septik: 114 liter

Vekt: 11 600 kg

Skrog: Deplasement

CE-klasse: B (kan også bestilles som A)

Peia: 2,9 millioner kroner

Powered by Labrador CMS