Høysesong for båttyverier
Høysesong for båttyverier

Høysesong for båttyverier

Antall tyverier av båter og motorer er på vei opp igjen, og politiet retter fokus mot reisende kriminelle fra Øst-Europa.

Publisert

Vi er midt inne i høysesongen for tyverier av båter og motorer. Politiet har analysert tallmateriale fra 6.500 tyveritilfeller for å finne ut når tyveriene skjer, og det viser seg at fire av ti tyverier de siste fem årene er begått i perioden mellom august og oktober. Nå setter politiet fokus på omreisende kriminelle. Ofte kan det dreie seg om bestillingstyverier. Til Fredrikstad Blad sier politiførstebetjent Rune Jensen ved Hvaler lensmannskontor at flere personer et fengslet etter båttyverier.

– Vi har kommet over ferdig innpakkede motorer som har vært klare til overlevering, så vi snakker her om rene bestillingstyverier, sier Jensen til Fredrikstad Blad.

I en pressemelding skriver politiet at de stadig ser tilfeller der båteiere som er i gang med å gjøre klar båter og motorer for vinteropplag ikke sikrer disse godt nok i perioden vi har foran oss. Det klassiske tilfellet er båteiere som tar opp skjærgårdsjeep og henger om ettermiddagen, men velger å la den stå på henger til dagen etter, fordi mørket faller på. I løpet av natta blir gjerne båt, motor og henger stålet.

– En hengelås til et par hundre kroner er ikke nok til å sikre en båt med motor til en verdi av flere hundre tusen kroner, advarer politiet i pressemeldingen.

Til NTB sier sjef for havnepolitiet i Oslo, Roar Isaksen, at de har klare indikasjoner på at det er æst-europeiske bander som herjer, særlig fra Polen og Litauen.

Powered by Labrador CMS