Høyeste båt uten mast

Amerikanske Cruisers Yachts Motoryacht 395 er et flytende landsted med fire dekk og masse plass.

Publisert

Høyt over alle båtene på Båter i Sjøen i år troner en amerikansk nykommer. En bobåt i ordets rette forstand. Den er 42 lang og 4,2 meter bred, men det er høyden som er mest i øyenfallende.

–    ¬Dette er helt klart messas høyeste uten mast. Den teller fire dekk, sier importør Christian Krog Hansen i Høvik Marine A/S.  Vi klatrer opp trappen fra badeplattformen akter, og stiger opp i et stort telt over noe man kalle en gigantisk flybridge på to plan. Akter er det salong og ismaskin, og på toppen en stor sofabenk og dobbel førerplass.

Her sitter man virkelig høyt på strå, og har et flytende landsted under seg. Hovedsalongen på dekket under er som en hytte med store sofagrupper og bysse på størrelse med kjøkken. Forut er en real lugar med bad og det samme finner man akterut.

Men tro ikke at dette er en gammeldags husbåt. – Den gjør 28 knop med to Volvo Penta D6-maskiner på 370 hk hver. Båten er klassifisert i CE-klasse B, og jeg ville ikke nølt med å kjøre den over Skagerrak, sier Krog Hansen.

Han forteller at båten er svært populær i USA. Den bygges i Wisconsin på et familieverft som har bygget båter i generasjoner. De bygger en rekke båter i størrelsen 30 til 58 fot.

–    Jeg har allerede solgt første båt i Norge, til en kar fra Tynset, kan Krog Hansen fortelle til Båtliv. Krog Hansen tror flere båtkjøpere vil ønske store og komfortable båter som alternativ til landsted ved sjøen i tiden som kommer.

Prisen for herligheten er 3,5 millioner kroner. Da er alt utstyr med, inklusive baug- og hekkpropell, radar, ankervinsj og selvsagt ismaskin.

Powered by Labrador CMS