Hydrolift kan vinne designpris
Hydrolift kan vinne designpris

Hydrolift kan vinne designpris

Hydrolifts minstemann SX-22 kan bli hedret med Norsk Designråds høyeste pris.

Publisert

I følge rådets instilling er båten et godt eksempel på det å snu noe negativt til noe positivt ved hjelp av design. Innovasjonene står i kø i denne båten. Blant annet oppfatter juryen det nyutviklede og integrerte fendersystemet D-fender som et troverdig alternativ til tradisjonelle fendere/rib-løsninger. Den elektrisk justerbare vindskjermen er også en innovasjon.

“I finanskrisens kjølvann har et stort antall produsenter av luksusvarer fått alvorlig slagside. Den norske båtprodusenten Hydrolift merket at etterspørselen etter eksklusive speedbåter sank til bunns. Men det er flerbruksverdien av båten som er aller mest spennende og nyskapende. En og samme basis kan ved hjelp av en modulisert designløsning og enkle grep brukes som fiskebåt, vannskibåt, dykkerbåt, familiebåt, solbåt, sportsbåt, fraktebåt, ja til og med redningsbåt eller politibåt. Med SX-22 har Hydrolift skapt en kvalitetsbåt med sterkt formspråk", heter det i innstillingen fra juryen.

– Våre båter ble oppfattet som for dyre og for spesielle. Vi skjønte at vi måtte henvende oss til et bredere markedssegment. Løsningen ble flerbruksbåten Hydrolift SX-22, som koster halvparten av den nest billigste båten i Hydrolift-porteføljen, forteller eier og daglig leder Bård Eker selv I en kommentar til prisen.

Powered by Labrador CMS