Hydrolift avduket verdensnyhet

Ble det ikke Saab på mannen, så ble det i hvert fall ny båt. Bård Eker premiereviste sine to splitter nye  SX 22 Defender for et nysgjerrig pressekorps på Sjøen For Alle i dag.

Publisert

Han vet å gjøre det spektakulært og spesielt den godeste Bård Eker. Med en Koenigsegg i glass og ramme, og to verdensnyheter under flere titalls meter med ”taft og tyll” ventet et spent presskorps på åpenbaringen av Hydrolifts nye satsingsområde, folkebåter for de med sans for rått design og innovative løsninger. En båt som i sin helhet er snekret sammen i Norge.

SX22 stod til forventningene utseendemessig. Nå står det bare igjen å teste den på sjøen. I følge Bård Eker bygger også dette skroget på de erfaringene man har gjort med andre to steppede skrog. Den tåler alt fra 150 hk til 300. I god Hydrolift-tradisjon snakker vi om båter som går fort. Toppfarten er fra 45 til 65 knop, alt avhengig av motorvalget.

Han bruker også elementer fra RIB-båtene når han har laget det nye Defender systemet som går rundt hele båten. I stedet for en stygg tykk pølse har han laget en kraftig fenderlist som absorberer trykk og som virker som en fender når du kjører den mot en bryggekant for eksempel. Den kraftige fenderlisten tar også av for vannsprut og leder vannet tilbake mot sjøen, samtidig som den gir båten et helt spesielt designmessig utrykk. 

Se film fra avdukningen (teksten fortsetter under filmen):

Denne båten blir den første i en helt nye serie båter fra Hydrolift i Fredrikstad kalt S.U.B, som står for Sport Utility Boat. Hydrolift SX 22 skal kunne bli en like bra sol og badebåt som en båt for sportsfiskeren eller den som driver med dykking. Kunden kan selv velge rett fra hylla hvilket utstyr som skal om bord og det er fullt mulig å velge tilpassede innredningsløsninger. Selv bruker Eker utrykket modulbåt om sin nye baby. Apropos, innfelt i instrumentpanelet fant vi en egen beauty-bag med hydroliftlogo og plass til både lepestift og barberskumm.

Lengde: 668 cm (22 ft)

Bredde: 230 cm

Vekt: fra 1000 kg (inkl motor)

Sitteplasser: 4-8 personer

Fart: 45 - 65 knop

Båtliv on Facebook

Powered by Labrador CMS