Annerledes fiskeopplevelse

Hva med magnetfiske?

VIDEO: Tenk deg at du slenger ut snøret, og i stedet for fisk trekker du opp noen mynter eller en annen gammel gjenstand i metall. Bli med på magnetfiske!

Publisert Sist oppdatert

Ikke alle liker fisk, og mange synes vel det blir for kjedelig å vente på nappet som aldri kommer. Men det finnes andre fiskeaktiviteter som kan være spennende både for store og små. Alt som skal til er en magnet, ei line og litt kreativitet. Det finnes mange forskjellige løsninger for magnetfiske. En av de mer kreative er et klipp fra Youbube, der brukeren ArcturanMegadonkey har festet to magneter og ei tomflaske øverst, slik at magnetene alltid peker ned mot bunnen. Det finnes magneter i alle størrelser. For eksempel selges det magneter som løfter opp til 60 kilo. Størrelsen på denne er 40x40x20 mm, og det frarådes fra selgeren at barn håndterer denne. Prisen for en slik magnet er 495 kroner hos Coolstuff. Men for en nybegynner er det nok greit å starte med noe mindre, og for et barn bør det holde med en liten magnet, i hvert fall til å begynne med.

Det selges også magneter som enkelt løfter 200 kg og mer, og vi snakker da om neodymmagneter. Det opplyses fra Arne Schau som selger slike magneter at de kraftigste koster 860 kroner. Størrelsen er som en eske for snus, og den eter visstnok bankkort til frokost. Dette er den ekstreme varianten. En magnet som løfter 9 kg koster her ikke mer enn 65 kroner, og et par sånne med oppskriften til ArcturanMegadonkey kan nok være en god begynnelse.

Vel å merke skal du være forsiktig med å fiske i områder der det kan være dumpet ammunisjon.

Har du prøvd magnetfiske? Del gjerne din erfaring med Båtlivs lesere, og kom gjerne med gode råd.

Powered by Labrador CMS