Hva med en båtmesse i Praha?

Praha, Tsjekkias fantastiske hovedstad er et alltid verd et besøk - og april kan båtentusiaster også få med seg den første større båtmessen i byen.

Publisert

Målet med messen, som arrangeres midt i Praha sentrum 16.-19. april er å styrke båtbransjen i det kystløse, men elverike landet.

Messeområdet er ved Rasinovo-kaiene, noen hundre meter fra Vyšehrad-slottet. Alle typer fritidsbåter med tilhørende utstyr er representert på salgsmessen, som korrekt nok kalles «Lodě na Vodě», eller Båter på vannet ettersom båtene skal ligge på Vltava (Moldau), elven som renner gjennom byen.  

Arrangørene trekker paralleller til messene i Genoa, Barcelona, Cannes, Helsinki og Hamburg, men inntil videre er nok den første elve-messen i Praha av noe mindre format.

Tidligere har tsjekkiske båtinteresserte kunnet besøke en båtmesse i Brno, men landets båtbransje har ivret for et større, internasjonalt preget arrangement. Og det får de med Lodě na Vodě, selv om omfanget er noe mindre enn forbildene: I skrivende stund har 33 utstillere meldt seg på, de fleste er ganske så ukjente navn for de fleste nordmenn, selv om de fleste båtmodellene som mønstres er atskillig mer kjente.

Hydrolift er eneste norske representant på utstillingen så langt, og det er Praha-firmaet Bychl Yacht Centum som stiller ut Hydrolift-modellene C-24 og C-27. Ellers er det tre utgaver av de mye omtalte, eksklusive Linssen-båtene på messen - og også Rinker-fans kan kikke på et bra utvalg av den amerikanske fabrikkens produkter.

Blant de andre merkene som blir å finne i Praha er Absolute, Azure, Beneteau, Corsiva, Crownline, Delphia, Elan, Hydrolift, Jeanneau, Larson, Linssen, Quicksilver, Rinker, Solemar, Valiant og Zodiac.

Messens hjemmeside: www.lodenavode.cz

Bildet: Den verdensberømte Karlsbroen ligger vel en kilometer unna messeområdet. Foto: Wikipedia

Powered by Labrador CMS